seven − 3 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Un investitor ieşean intenţionează să construiască mai multe blocuri în municipiul Botoşani. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a declarat că investitorul are un teren în suprafaţă de 33.968 de metri pătraţi, în zona Manoleşti Deal, unde va construi un ansamblu de locuinţe colective cu regim de înălţime parter plus două etaje şi mansardă. „Practic, pe acel teren dumnealui vrea să facă 21 de blocuri şi urmează să asigure peste 200 de locuri de parcare. Este un nou cartier, dar este nevoie şi de avizul CFR deoarece accesul la acest teren se face peste o cale ferată”, a precizat Marian Murariu.

Documentaţia în vederea emiterii avizului de oportunitate se află în dezbatere publică. Municipalitatea nu a primit până la această dată nicio sesizare legată de această investiţie. „În ipoteza în care avizul de oportunitate se va emite favorabil, investitorul va trece la etapa a doua a documentaţiei Plan Urbanistic Zonal, deoarece prin certificatul de urbanism s-a solicitat elaborarea unui PUZ. După ce această documentaţie va fi gata, se va parcurge cea de a doua consultare publică, iar apoi va intra spre aprobare în şedinţa de Consiliul Local”, a explicat Marian Murariu.

În municipiul Botoşani sunt în implementare câteva proiecte imobiliare importante, iar multe apartamente din blocurile nou construite au fost deja vândute. „Sunt plăcut surprins că investitorii continuă să solicite aprobarea în vederea construirii de locuinţe colective. Asta înseamnă că trendul în ceea ce priveşte vânzarea de locuinţe este pozitiv şi înseamnă că nivelul de trai a crescut şi aceste locuinţe nou construite se vând”, a concluzionat Marian Murariu.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...