1 × five =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Prezent la Botoşani la mijlocul săptămânii, Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a anunţat că Alianţa 2020 USR-PLUS va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale din acest an. În schimb, nu a dorit să specifice dacă acest candidat va fi el din partea PLUS, Vlad Voiculescu din partea USR sau actualul preşedinte Klaus Iohannis. „Întreabă lumea ce o să fac eu, personal. E nu mai decid eu acuma nişte lucruri. Atâta timp cât sunt 11.000 de oameni lângă noi, deciziile astea vor fi luate în organizaţie. Noi ne-am stabilit nişte obiective şi aici nu mai e vorba de afinităţi personale. E evident că faţă de preşedintele Iohannis eu am un respect, dar nu e vorba de asta. Asta nu înseamnă că am luat sau nu am luat o decizie”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul lider mai susţine că formaţiunea politică din care face parte are ca obiectiv obţinerea unui rezultat care să o situeze în rândul primelor trei partide politice din România la alegerile europarlamentare din luna mai, deoarece noua construcţie politică are ca scop să ofere „o alternativă politică pentru România”. „Obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun la aceste prime alegeri la care noi participăm ca partid. Un rezultat foarte bun ar însemna, pentru mine, ca Alianţa 2020 USR-PLUS să fie printre primele trei forţe politice din ţară. Credem că e posibil acest lucru. De aceea vă şi spun. E un obiectiv pe care ni-l fixăm”, a afirmat Cioloş.

Acesta îşi propune accederea la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor.

De asemenea, fostul premier tehnocrat a explicat de ce a făcut pasul aşa târziu în politică şi de ce nu a intrat în PNL, partid cu care a colaborat pe perioada cât a fost prim-ministru. „Eu cred că faţă de orice partener cu care am lucrat până acuma mi-am îndeplinit obligaţiile. În rest, am dreptul să aleg… Mi s-au reproşat, între ghilimele, tot felul de lucruri: «că nu am intrat într-un partid sau altul». Păi, lucrurile astea sunt decizii importante pe care le iei ca persoană, pentru că nu te joci. Eu, acuma, sunt total expus, eu şi familia mea, prin faptul că am făcut acest pas spre politică, pentru că, în mod clar, îi încurcă pe unii, dar asta e problema lor. Şi asta simt pe pielea lor”, a conchis Dacian Cioloş.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...