eighteen − thirteen =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Desi iarna grea a trecut, numărul cazurilor de gripă si viroze se păstrează la un nivel ridicat.

Peste 2000 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii, iar 17 cu gripă, dintre care șase persoane având nevoie de spitalizare.

Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în ultima săptămână au fost 1.571 de botoșăneni cu viroze respiratorii şi 549 cu pneumonii, cei mai afectaţi fiind copiii. Dintre aceste cazuri, 148 persoane au avut nevoie de spitalizare din cauza complicaţiilor suferite de la răceli. Cei mai afectaţi au fost copiii, peste 1.200 din totalul de îmbolnăviri fiind la pacienţi sub 14 ani.

Cu încălzirea vremii a reapărut însă şi rujeola, un nou caz fiind înregistrat în judeţul Botoşani în urmă cu o săptămână.

Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă. Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...