five − one =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

La nici jumătate de an de la inaugurare, noul Computer Tomograf de la Spitalul Judeţean Mavromati a dat semne de epuizare, costând deja spitalul peste 200.000 de lei pentru înlocuirea tubului. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, s-a ajuns la această situaţie din cauza utilizării aproape non-stop a noulul aparat, ceea ce a dus la epuizarea rapidă a tubului de Raze X.

Noul computer tomograf de la SJU a fost inaugurat la finele lunii august, anul trecut, după ce aproape şase luni s-au făcut pregătirile pentru amenajarea camerei în care a fost montat. De atunci aparatul a funcţionat la foc continuu, mai ales că cel vechi a intrat în revizie şi reparaţii capitale, fiind efectuate 15-20 de tomografii computerizate în medie în fiecare zi.

Astfel, la nici şase luni, reprezentanţii unităţii sanitare s-au văzut nevoiţi să înlocuiască tubul de radiaţii. Costul acestuia a fost de peste 200.000 de lei, iar acum unitatea sanitară are din nou un aparat funcţional, urmând ca şi al doilea aparat, cel mai vechi, să intre şi el în funcţiune. „Şi aparatul vechi a fost pus la punct şi urmează să intrăm în contract cu casa de sănătate şi pentru acel aparat. Ne mai trebuie avizele de la Comisia Naţională de Control a Activităţilor Nucleare, care sunt necesare după efectuarea oricăror intervenţii majore la aparat”, a precizat medicul Livia Mihalache, managerul general al SJU Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...