seventeen + seven =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Vineri, la ora 15:00, în Piaţa Revoluţiei din Botoşani va avea loc o acţiune de protest a societăţii civile sub sloganul „Şi noi vrem autostrăzi!”. Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi este organizat de asociaţia civică „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, fiind o acţiune asumată oficial şi nu una spontană. Fiind vorba de Botoşani, organizatorii se referă nu doar la autostrăzi, ci şi la lipsa unei infrastructuri rutiere decente care să lege judeţul de restul ţării pentru a da acestei regiuni o şansă de dezvoltare. Este vorba de celebrul drum naţional DN 28B, Botoşani – Târgu Frumos, acărei asfaltare trenează de ani de zile şi care nu va fi gata mai devreme de jumătatea anului 2022, iar în această perioadă DRDP Iaşi nu va interveni cu lucrări de întreţinere aşa cum a afirmat, la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, directorul regionalei de drumuri de la Iaşi, Ovidiu Laicu.

Pe de altă parte, tot vineri şi tot de la 15:00, mai multe firme botoşănene s-au raliat provocării lansate de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandach, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. El i-a provocat pe români să se alăture protestului lui şi să oprească vineri activitatea timp de 15 minute.

Printre firmele care au anunţat că vor întrerupe lucrul sunt: Kit Electric, La Strada, Microbuzul, concernul danez JYSK, care are magazin şi în Botoşani, Uvertura Mall, Farmacia Rodica. De asemenea, firma taximetriştii de la O sută zece nu vor prelua nicio comandă în acel interval de timp. Şi grupul de firme Elsaco s-a raliat protestului.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...