2 × 4 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” părăseşte zona de confort, cea destinată copiilor preşcolari şi şcolarilor mici, şi pune în scenă spectacole şi pentru adolescenţi şi părinţi. Este vorba de „Copiii stau în camera lor”, pus în scenă de Lenuş-Teodora Moraru după Natasa Tanská.

Spectacolul este despre inocenţă, dar şi despre manipularea inocenţei. Este un spectacol-lecţie pentru părinţi, o parabolă în cheie uşor educativă pe care regizoarea nu o prezintă nici autoritar, nici în nota teatrului moralizator. Pur şi simplu avem în faţă, pentru aproximativ o oră, o lecţie… Nimic din ce e pe scenă nu e exterior vieţii, realităţii, concretului. Dimpotrivă. Fiecare gest este recognoscibil, face parte din existenţa noastră. De aceea, ca spectator, te regăseşti într-o replică, într-o privire. Chiar şi într-o tăcere”, se arată pe pagina de socializare a Teatrului „Vasilache”.

Valentin Mintianschi, impresarul Teatrului „Vasilache”, susţine că vârsta recomandată pentru vizionarea spectacolului este „12 ani plus”. „Vrem să aducem în sală atât adolescenţii, cât şi pe părinţii lor, iar spectacolul pus în scenă de Lenuş-Teodora Moraru este o bună ocazie pentru familiile care au în componenţa lor şi adolescenţi. Îi aşteptăm cu drag la spectacolul de sâmbătă seară, de la ora 18:00”, a mai afirmat Valentin Mintianschi.

În distribuţie, botoşănenii iubitori de teatru le vor descoperi pe Irina Mititelu şi Denisa Dutcovschi.

Scenografia este semnată de Gelu Rîşca, în timp muzica este a lui Toma Rîşca.

Spectacol a avut mare succes la tineri, ultimele două reprezentaţii jucându-se cu casa închisă!

Preţul unui bilet este de 12 lei.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...