fourteen − eleven =

A password will be e-mailed to you.

Sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită până pe data de 29 martie 2019, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

De asemenea, Ghidul de finanţare aferent acestui program a fost modificat în vederea simplificării accesării programului. Astfel, înscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validaţi, lista acestora urmând a fi publicată pe site-ul instituţiei (www.afm.ro) înaintea demarării programului pentru persoanele fizice.

Iniţial, sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică trebuia să se încheie pe data de 15 martie 2019.

Potrivit lui Eugen Mateciuc, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, cel mai probabil după intrarea în vigoare a bugetului, botoşănenii vor putea aplica pentru subvenţionarea cu 90% a montării de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp. Limita maximă a subvenţiei este de 20.000 de lei. Bugetul proiectului la nivel naţional este de 100 de milioane de euro.

Pentru obţinerea subvenţia, doritorii trebuie să meargă la un instalator validat de AFM, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile, rezultat pentru dreptul de proprietate, şi dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite. Apoi, în termen de 90 de zile, trebuie să obţină un acord de la furnizorul-distribuitor de energie electrică, după aceea urmează montajul.

Surplusul de energie va fi livrat în reţeaua naţională, de unde se pot primi şi bani. Aceştia vor fi plătiți de către furnizorul de energie electrică.

Recent, Andrei Iorgulescu, director în cadrul AFM, a declarat că doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori, adică persoane fizice care produc şi consumă energie în acelaşi timp.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...