twenty − 13 =

A password will be e-mailed to you.

Şi botoşănenii vor o infrastructură mai bună. Aproximativ o sută de persoane au răspuns apelului făcut de asociaţia civică „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi au protestat pentru 15 minute, la ora 15:00, în faţa Prefecturii Botoşani.

Tineri cu copii şi persoane trecute de prima tinereţe şi-au unit glasul într-un puternic „#şîeu”, sloganul devenit celebru al celor care vor o infrastructură decentă. Botoşănenii vor autostradă care să lege Moldova de vestul ţării, dar şi drumuri naţionale şi judeţene pe care să poată circula fără riscul de accident sau de a-şi strica maşinile.
Aşa că, la ora 15:00, protestatarii au întins pe pavajul din faţa Prefecturii un „metru de autostradă”, pe care un grup de copii s-au plimbat cu trotinetele. De asemenea, au fost desfăşurate bannere prin care cei prezenţi şi-au arătat nemulţumirea faţă de faptul că Moldova a fost lăsată la coada investiţiilor în infrastructură în ultimii 30 de ani, indiferent de culoarea politică a partidelor aflate la guvernare.

Bannerele și stickerele manifestanților au fost realizate gratuit de firmele botoșănene Griff și DArt Design, care s-au alăturat astfel protestului civic. Organizatorii țin să le mulțumească pe această cale reprezentanților celor două firme.

Participanţii au strigat în cor: „#şîeu”, „Vrem autostradă”, „Demisia” şi „Hoţii”.

„Întotdeauna am fost lăsați la urmă, mă surprinde plăcut faptul că sunt oameni aici, mă surprinde neplăcut că sunt doar atâți oameni aici, mă uit și văd prieteni și cunoscuți. Uitați-vă la media de vârstă a oamenilor de aici, este dureros că nu ies elevii, pentru că ei sunt cei care se vor bucura probabil de această autostradă. Sunt oameni copți, oameni care ies cu mașinile și își dau seama de bătaia de joc de la ora actuală. Nu numai pentru omul de rând, ci și pentru societățile comerciale”, a declarat Gelu Graur, care s-a aflat și el printre protestatari.

Protestul a durat exact 15 minute, cât a fost autorizat, şi s-a încheiat fără incidente.

     

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...