19 − 2 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Cadrele care vor fi implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale vor primi sume derizorii. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI), a declarat că şi în acest an este propus un nivel de plată foarte scăzut, care nu reflectă responsabilitatea activității derulate în cadrul acestor examene. „Din această cauză, probabil că foarte mulți colegi nu o să dorească să participe la aceste examene și vor fi discuții. 50 de lei la supraveghetor pe zi, în condiţiile în care vine la școală de la ora 7.00 și pleacă la ora 14.00, e puţin. Dacă la șapte ore, se dă 50 de lei, supraveghetorul nu este plătit nici la nivelul muncitorului necalificat. Pentru îndrumarea lucrărilor de absolvire a învăţământului profesional să plătesc un profesor care coordonează o lucrare cu 11 lei, mi se pare o bătaie de joc, când profesorul respectiv trebuie să aibă minim cinci întâlniri cu elevul în derularea lucrării conform regulilor stabilite de minister şi să întocmească un raport după fiecare întâlnire”, a precizat Liviu Axinte.

Liderul LSI a apreciat că un profesor supraveghetor ar trebui să fie plătit cel puţin la nivelul salariului minim din învăţământ, ceea ce ar însemna sume de trei ori mai mari faţă de cât se propune. Totodată, s-ar impune ca şi celelalte cadre care vor avea o mai mare responsabilitate în organizarea examenelor naţionale să fie mai bine plătite.

La această dată, conducerea LSI nu a primit semnale potrivit cărora unii profesori vor refuza să participe la  examenele naţionale.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...