3 + 14 =

A password will be e-mailed to you.

Alocații copii 2019, majorate din data de 1 aprilie 2019. Legea bugetului de stat pentru 2019 a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani şi 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

Plenul Parlamentului a adoptat un amendament al liberalilor la Legea bugetului care prevedea majorarea alocaţiilor. Amendamentul său a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere. Amendamentul fusese respins în comisiile de buget-finanţe. Ulterior, Liviu Dragnea a încercat să capitalizeze electoral majorarea alocaţiilor supunând din nou la vot amendamentul pe motiv că liberalii au făcut „demagogie” şi nu au identificat sursa de finanţare a majorării alocaţiilor pentru copii. El a indicat ca sursă creşterea deficitului bugetar.

Imediat, ca să-l forţeze pe preşedintele Klaus Iohannis să promulge bugetul, Cabinetul Dăncilă a legat creşterea alocaţiei pentru copii de intrarea în vigoare a acestei legi. Cum aceasta s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, alocaţiile mărite vor fi plătite de la 1 aprilie.

De remarcat că, înainte cu o săptămâna de votarea bugetului, majoritatea senatorilor PSD-ALDE şi UDMR au respins un proiect similar. Între parlamentarii care au votat împotriva creşterii alocaţiei pentru copii se numără şi social-democraţii Doina Federovici şi Lucian Trufin, în timp ce senatorul PNL Costel Şoptică a votat în favoarea proiectului propus de colegii săi de partid.

Guvernarea PSD-ALDE a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România sunt 4,2 milioane de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...