one × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Reprezentanţii Prefecturii şi cei ai instituţiilor subordonate au dat curs ieri invitaţiei Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, care alături de Direcţia Silvică, a pregătit trei acţiuni de plantare în „Luna Pădurii”.

Astfel, ieri, prefectul Dan Şlincu şi colegi din instituţie au participat la acţiunea de refacere a parcului din Liveni, comuna Manoleasa, împreună cu conducerea Gărzii Naţionale de Mediu şi a Direcţiei Silvice precum şi cu funcţionari din cele două instituţii şi din Agenţia pentru Protecţia Mediului. Lor li s-au alăturat primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroşculesei, viceprimarul Ioan Vatamaniuc precum şi silvicultori de la ocoalele silvice din zonă.

În parcul satului Liveni au fost plantaţi puieţi de paltin, frasin, stejar, stejar roşu şi salcâm. „În această lună, avem planificate trei astfel de acţiuni – pe lângă cea de la Manoleasa, săptămâna viitoare refacem echipa şi mergem la Vârfu Câmpului, iar peste două săptămâni avem o acţiune la Stăuceni, totul desfăşurându-se sub deviza «Primăvara asta iubesc verde, verdele pădurii»”, a declarat Cristina Kashyap, comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Noi asigurăm asistenţa tehnică şi materialul săditor, iar independent de acţiunile colegilor de la Garda de Mediu, avem propriile acţiuni de sădire, prima fiind cea pe care am organizat-o pe 15 martie, la Cantonul Silvic Teiş de la Vorona. Urmează o activitate desfăşurată împreună cu copii de la mai multe şcoli din municipiul Botoşani, dar şi una împreună cu mai multe ONG-uri”, susţine Marius Havriş, directorul Direcţiei Silvice.

Primarul Cristinel Aroşculesei le-a mulţumit voluntarilor şi i-a invitat şi la alte acţiuni de acest gen, invitaţie acceptată de prefectul judeţului: „Este un lucru bun şi ne face plăcere să fim implicaţi în astfel de activităţi pe care nu le facem doar pentru noi şi pentru momentul prezent, ci mai degrabă pentru cei care ne urmează”.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...