20 − six =

A password will be e-mailed to you.

Apropierea alegerilor europarlamentare au determinat autorităţile să-i cheme pe secretarii de primării şi pe primari la şedinţe de instruire.

La aceste şedinţe, pe lângă prefectul Dan Şlincu şi reprezentanţii instituţiei pe care o conduce au participat şi reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi reprezentantul Biroului Judeţean al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Mihaela Aroşoaie, şeful serviciului juridic din Prefectură, le-a detaliat responsabilităţile primăriilor la aceste alegeri şi le-a cerut acestora să acorde o atenţie deosebită listelor votanţilor, deoarece la europarlamentare este vorba de votanţi permanenţi, votanţi rezidenţi ai altor state UE şi votanţi care îşi vor exercita dreptul de vot cu ajutorul urnei mobile.

Reprezentantul AEP, Cătălin Săvescu, a pus accentul pe disponibilitatea experţilor electorali ce vor fi extraşi pentru a fi preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de vot şi a cerut ajutorul primarilor de a identifica alte persoane care ar putea prelua responsabilităţile aferente, asta pentru că, dacă în Botoşani secţiile sunt acoperite cu jurişti, în judeţ sunt comune unde nu există nici măcar minimum de experţi electorali necesari.

De partea cealaltă, primarii au solicitat să nu le mai fie trimişi în secţii preşedinţi şi vicepreşedinţi din alte comune, iar unii chiar au cerut ca persoanele desemnate „să nu fie depresive”.

De asemenea, s-a stabilit şi procedura prin care se vor prelua listele electorale şi sacii cu buletinele de vot de la preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare după terminarea scrutinului. „În seara de 26 mai, după închiderea votării, preşedinţii secţiilor de vot, însoţiţi de pază înarmată, vor veni cu buletinele de vot şi celelalte materiale la Casa Sindicatelor, de unde vor fi preluaţi cu două microbuze şi aduşi la sediul Biroului Electoral Central Judeţean, în incinta Palatului Administrativ, pentru verificarea procesului verbal de consemnare a rezultatului votării, corespunzător fiecărei secţii şi primirea indemnizaţiilor tuturor membrilor din respectiva secţiei”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...