five + 13 =

A password will be e-mailed to you.

La un an de la aprobarea noului regulament privind sporurile pentru condiţiile de lucru în sistemul de învăţământ, acesta nu este aplicat în şcolile botoşănene. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că astăzi va avea loc o nouă şedinţă la Prefectură pe această temă. „În urma discuţiilor de anul trecut, conducerile unor şcoli au făcut demersurile necesare, însă s-au blocat primind acel buletin de determinare şi expertizare. Deşi s-a stabilit o procedură, aceasta nu s-a aplicat. Avem câteva dosare înregistrate la Tribunal”, a explicat Liviu Axinte.

Întâlnirea de astăzi va avea loc în cadrul Comisiei de Dialog Social. „În învăţământ nu s-a finalizat nici până la această dată implementarea acelei hotărâri de guvern, în condiţiile în care aceasta nu este opţională, este o hotărâre de guvern. Dorim să vedem dacă este acceptabil ca guvernul, respectiv instituţia care-l reprezintă în teritoriu, să stabilească un mod de lucru şi cineva să nu-l respecte”, a mai spus liderul LSI.

Hotărârea de guvern privind sporurile a fost dată pe 31 ianuarie 2018, iar şcolile au avut la dispoziţie 60 de zile pentru a solicita expertizarea locurilor de muncă şi emiterea buletinelor de analiză de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.

În luna marte a anului trecut, liderul LSI a arătat, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social că sunt probleme cu aplicarea hotărârii de guvern. „În acest regulament a fost stabilit și un interval de timp în care trebuie făcute determinări, măsurători, expertizările locurilor de muncă, astfel încât regulamentul să fie aplicat. Și suntem în situația în care o parte din unitățile de învățământ, sub motivul că nu au resurse bugetare, nu pot să apeleze Direcția de Sănătate Publică pentru a face aceste determinări. Ne apropiem de sfârșitul lunii martie, iar noi nu am făcut nici măsurătorile. Ne vedem în acest impas”, a declarat atunci Liviu Axinte.

Prezent la şedinţa din 23 martie 2018, Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a explicat că până în 2018 se acordau sporuri în baza unor determinări făcute în anul 2006. Practic, aceste drepturi s-au acordat în judeţul Botoşani (în urma unor procese câştigate în instanţă – n.r.) şi încă în două judeţe ale ţării.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...