Ştafeta Prieteniei a ajuns la a cincea ediţie

0

Asociația „DOWN ACTIV” Moldova, în parteneriat cu Direcţia Judeteana pentru Sport şi Tineret Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţia Locală Botoşani,va organiza duminică, 24 martie, începând cu ora 12, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 11 Botoșani, Concursul“Dezvoltare prin sport – Ștafeta Prieteniei”. Activitatea este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie. Organizată pentru al cincilea an consecutiv, competiţia urmăreşte creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale, dezvoltarea armonioasa, atingerea potentialului maxim de dezvoltare, bunăstarea şi buna dispoziţie a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor forme ale exerciţiului fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specifice persoanelor cu dizabilităţi şi anume MIŞCARE, COMUNICARE şi INTEGRAREA în SOCIETATE.

Prin acest demers, organizatorii îşi propun să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de a interacţiona cu aceştia, încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.

Concursul „Ştafeta Prieteniei” se va desfăşura pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic şi un pompier, un jandarm sau un poliţist din cadrul Poliţiei Locale. Concurenţii îşi vor dovedi abilităţile sportive la următoarele probe: atletism – ştafetă.

Tot cu aceasta ocazie Asociatia Down Activ Moldova va organiza o expozitie cu lucrari ale copiilor, lucrari realizate în cadrul proiectului “Terapie prin teatru, artş si culoare”, proiect susţinut de Fundaţia pentru Comunitate prin programul Mol pentru sănătatea copiilor, desfăşurat în perioada decembrie 2018 – august 2019.

+0 -0
se încarcă...