eight + 1 =

A password will be e-mailed to you.

După desfundarea drumurilor şi după ce gropile au fost mărite şi înmulţite de iarna care a trecut, elicopterul SMURD a început să devină o obişnuinţă pentru pacienţii din judeţul nostru.

Astfel, în week-end doi bărbaţi au fost trimişi în spitalele din centrele universitare pe calea aerului, pentru a evita agravarea stării lor de sănătate cu un transport terestru, cu ambulanţa.

Cel mai grav caz a fost înregistrat sâmbătă, când elicopterul a fost chemat la Botoșani pentru a prelua un bărbat în stare gravă. Ambulanța aeriană venită de la Iaşi a aterizat la UM 01189, acolo unde un bărbat în vârstă de 64 de ani avea nevoie să fie transferat la o clinică din Cluj. “Bărbatul a fost diagnosticat cu disecție de aortă, iar medicii botoșăneni au decis transferul imediat la Cluj pe calea aerului”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Ambulanţa aeriană l-a tansportat pe acesta până pe Aeroportul Salcea, de unde bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD venit de la Târgu Mureş, care a finalizat transportul acestuia peste munţi, până la Cluj.

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a ajuns în cursul zilei de duminică, 24 martie 2019, la Spitalul Municipal Dorohoi cu accident vascular cerebral.

Acesta a primit îngrijirile medicale necesare la Spitalul Municipal Dorohoi și apoi s-a solicitat elicopterul SMURD pentru transferul la Iași, din cauza riscului agravării accidentului vascular cerebral.

Aparatul de zbor a aterizat pe stadionul „1 Mai” din Dorohoi, în jurul orei 11:00, de unde l-a preluat pe bărbat, pentru a-l transporta la Iași.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 2,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...