vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTRealizare bifată de botoşăneanul Oprişanu la Institutului de Psihiatrie „Socola”

Realizare bifată de botoşăneanul Oprişanu la Institutului de Psihiatrie „Socola”

În urma unui îndelungat și minuțios proces de verificare, Laboratorul de analize al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, a primit acreditarea RENAR, fapt care conferă încredere în competența tehnică a laboratorului, credibilitate asupra rezultatelor obținute și minimizarea riscului de rezultate eronate furnizate pacienților.
Acreditarea certifică faptul că laboratorul şi personalul ce-şi desfăşoară activitatea sunt competenţi să efectueze determinări corespunzătoare cerințelor europene și internaționale în domeniul calității într-o o gama largă de analize medicale: hematologie, chimie clinică, imunologie, microbiologie, toxicologie etc.
Laboratorul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași este în acest moment unul dintre cele mai moderne din Regiunea de Nord Est, fapt confirmat de aparatura de ultimă generație pe care o deține, dar și de pregătirea personalului de specialitate care lucrează aici. Valoarea aparaturii aflate în dotarea laboratorului, precum şi investițiile efectuate în ultimii ani în amenajarea spațiului și în dotarea cu mobilier de specialitate se ridică la aproximativ 1.100.000 de lei.
Un accent deosebit este pus pe confortul și siguranța pacientului, toate datele și informațiile primite, precum și rezultatele analizelor efectuate fiind confidențiale.
„Acreditarea RENAR face parte dintr-un plan managerial mai amplu, pe care-l implementăm de 3 ani în cadrul Institutului și care urmărește crearea centrelor de cost, fapt care presupune ca fiecare departament sau compartiment să aducă venituri unității medicale. Departamentul de imagistică, de exemplu, aduce venituri prin intermediul analizelor CT efectuate și în urma intrării în contract cu CJAS Iași. La fel se va întâmpla și cu laboratorul de analize, care se va adresa întregii populații din județul Iași și nu numai”, a declarat botoşăneanul Gabriel Oprișanu, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.
Obținerea certificatului de acreditare permite folosirea siglei RENAR pe buletinele de analize și intrarea laboratorului în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași. Astfel, locuitorii din Regiunea de Nord Est, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la medicul specialist, își vor putea face analizele la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, având garanția unor rezultate de foarte bună calitate și într-un timp foarte scurt.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...