spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTUrban Serv caută şef

Urban Serv caută şef

Consiliul de Administrație (CA) din cadrul societății Urban Serv va decide mâine înlocuitorul lui Simion Drelciuc în funcţia de director general al societăţii. Pe piaţa politică se vehiculează două nume, Liviu Constantin Toma, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi al cărui mandat de management de la Urban Serv este suspendat, şi Bogdan Buhăianu, actualmente șef serviciu în cadrul societății Eltrans.

Numirea ar fi însă pentru o perioadă determinată de timp, până când se va organiza un concurs pentru ocuparea postului. „Ambele nume avansate de dumneavoastră sunt bune pentru conducerea societăţii. Unul are de partea lui tinereţea, iar celălalt experienţa. Acum nu pot eu să spun ce va decide mâine Consiliul de Administraţie, dar orice decizie va lua va fi de bun augur”, a declarat Simion Drelciuc.

Inconvenientul pentru Liviu Constantin Toma o reprezintă faptul că mai are un an din mandatul de vicepreşedinte al CJ, dar totodată acesta ar putea aplica pentru această funcţie de conducere, deoarece contractul de mandat la conducerea Urban Serv va fi pe patru ani. De asemenea, există şi o variantă combinată în care Bogdan Buhăianu să asigure interimatul la conducerea societăţii până la examenul care l-ar putea unge şef pe actualul vicepreşedinte al CJ.

Pe de altă parte, trebuie spus că Bogdan Buhăianu are o puternică susţinere în cadrul organizaţiei PSD Botoşani şi nu este exclus ca el să fie preferatul conducerii locale a partidului.

Bogdan Buhăianu a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, iar ulterior a făcut şi un master în Siguranţa şi Dezvoltarea Transporturilor Rutiere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Înainte de a lucra la Eltrans, el a activat în mediul privat.

Simion Drelciuc şi-a prezentat demisia din funcţia de director general al societăţii Urban Serv săptămâna trecută, invocând motive personale. Totodată, el a solicitat să preia funcţia de director de producţie în cadrul societăţii. Deşi preavizul său, dat fiind faptul că are contract de mandat, este de 45 de zile, Viorica Andronachi, preşedintele CA a anunţat imediat că a luat act de demisie şi că, în maxim două săptămâni, va fi numit un nou director general, deoarece „Urban Serv este o societate foarte greu de administrat şi de condus”.

Societatea de salubrizare a fost în ultimul an scena războiului dintre Simion Drelciuc şi Cezar Nicuţă, fostul director adjunct.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...