14 + 4 =

A password will be e-mailed to you.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a organizat la sediul Centrului de Asistență Specializată pentru Copilul cu tulburări de spectru autist (TSA), astăzi, masa rotundă cu tema „Autismul – diagnostic și intervenție precoce, o abordare multidisciplinară: medicală, psihologică, educațională și socială”.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în recuperarea copiilor cu autism, specialiști (medici, psihologi, cadre didactice) și reprezentanți ai asociațiilor înființate de părinții copiilor cu autism.

S-a discutat despre importanța diagnosticării precoce și a implementării planului personalizat de intervenție terapeutică pentru fiecare copil.

Un alt subiect a fost cel al incluziunii școlare reale a copiilor cu autism și a necesității suplimentării posturilor de cadre didactice instruite în domeniul educației copiilor cu CES.

Un aspect important abordat a fost cel al susținerii părinților și aparținătorilor legali ai copiilor cu autism prin derularea grupurilor de suport și al activităților de tipul „Școala părinților”.

În evidențele DGASPC Botoșani sunt 214 copii diagnosticați cu autism. Dintre aceștia, 54 copii din întreg județul sunt înscriși la Centrul de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA unde urmează programe personalizate de intervenție (terapie individuală și de grup mic).

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...