joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTZiua autismului, marcată şi la Protecţia Copilului

Ziua autismului, marcată şi la Protecţia Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a organizat la sediul Centrului de Asistență Specializată pentru Copilul cu tulburări de spectru autist (TSA), astăzi, masa rotundă cu tema „Autismul – diagnostic și intervenție precoce, o abordare multidisciplinară: medicală, psihologică, educațională și socială”.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în recuperarea copiilor cu autism, specialiști (medici, psihologi, cadre didactice) și reprezentanți ai asociațiilor înființate de părinții copiilor cu autism.

S-a discutat despre importanța diagnosticării precoce și a implementării planului personalizat de intervenție terapeutică pentru fiecare copil.

Un alt subiect a fost cel al incluziunii școlare reale a copiilor cu autism și a necesității suplimentării posturilor de cadre didactice instruite în domeniul educației copiilor cu CES.

Un aspect important abordat a fost cel al susținerii părinților și aparținătorilor legali ai copiilor cu autism prin derularea grupurilor de suport și al activităților de tipul „Școala părinților”.

În evidențele DGASPC Botoșani sunt 214 copii diagnosticați cu autism. Dintre aceștia, 54 copii din întreg județul sunt înscriși la Centrul de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA unde urmează programe personalizate de intervenție (terapie individuală și de grup mic).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...