16 + 19 =

A password will be e-mailed to you.

Conducerea Nova Apaserv şi liderii sindicatelor din unitate au semnat un nou contract colectiv de muncă. Cristian Sadovei, lider de sindicat, a anunţat că joia trecută a fost  înregistrat noul contract colectiv de muncă, cu prevederi minimale care vizează acordarea unui tichet de vacanţă de 1450 de lei net fiecărui angajat care are contract individual de muncă, drept aplicabil doar salariaţilor, nu şi directorilor. La aceasta se adaugă o creştere salarială de 2,5% raportată la bugetul de salarii de la finele anului trecut. “Această sumă va fi împărţită în urma unui protocol care va fi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă acelor persoane care din 2015 nu au beneficiat de niciun leu în plus la leafă, deoarece de atunci au fost operate doar creşteri ale salariului minim pe economie”, a explicat Cristian Sadovei. Spre exemplu, şefii de formaţii au ajuns să primească lunar sume mai mici decât subalternii, care, având salariul minim, au beneficiat de majorarea acestuia, prin efectul legii. “Va fi aplicată riguros o procedură de acordare a acelor sume, deoarece nu fiecare salariat va beneficia de majorarea de 2,5%. Suma care va rezulta din buget va fi împărţită în mod real, transparent”, a arătat Cristian Sadovei.

În noul contract a fost inclusă şi obligativitatea acordării tichetelor de masă. Noile reglementări nu i-au mulţumit pe deplin pe angajaţii societăţii. “Deja vine tăvălugul salariaţilor care în ultimii ani nu au beneficiat de nicio creştere salarială. La această dată, în unitate sunt 370 de angajaţi cu salariu minim pe economie. Diferenţa de până la 520 este reprezentată de angajaţi care în ultimii ani nu au beneficiat de nicio majorare a lefurilor”, a spus Cristian Sadovei.

Angajaţii Nova Apaserv aşteaptă o majorare a lefurilor, dat fiind faptul că în prezent ei câştigă sume peste salariul minim pe economie, doar dacă lucrează sâmbăta şi duminica, sau în turele de noapte, singurul spor acordat fiind cel de vechime.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...