joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPăcăliţi de valul de angajări la stat

Păcăliţi de valul de angajări la stat

Tradiţionala păcăleală de 1 aprilie a prins din nou, mai ales că a vizat un aspect de mare actualitate, posturile de bugetari bine plătite.

 

Un post la stat, bine plătit, este ceea ce probabil îşi doresc majoritatea românilor. Nici botoşănenii nu fac excepţie, aşa că textul tradiţional de 1 aprilie din acest an a avut ca subiect tocmai acest interes crescut pentru sinecurile politice.

Astfel, unii botoşăneni s-au interesat la Instituţia Prefectului despre respectivele posturi şi nu le-a venit să creadă că totul este doar o păcăleală de 1 aprilie. „Nu cred că este o păcăleală. «Monitorul» este un ziar serios şi nu face treburi de astea. Dacă nu voi obţine un astfel de post este doar vina dumneavoastră”, a fost reacţia unui botoşănean după ce angajaţii Prefecturii i-au explicat că totul este o farsă de 1 aprilie.

De asemenea, şapte botoşăneni se interesaseră de posturile scoase la concurs la CJ.

Gluma „Monitorul” a fost gustată de reprezentantul judeţului în teritoriu, Dan Şlincu. „Suntem obişnuiţi cu păcăleala de 1 aprilie pe care o face ziarul «Monitorul». Am citit şi noi respectivul articol şi ne-am amuzat”, a declarat prefectul Dan Şlincu, care, trecând apoi într-un registru serios, a adăugat că şi-ar fi dorit ca „măcar 1% din numărul din posturi ce apare în articol să fie bugetate şi să poată fi scoase la concurs de Instituţia Prefectului” pentru a-i mai decongestiona pe subordonaţii săi.

„Vecinii” din Palatul Administrativ, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, au fost plecaţi în bloc ieri la o şedinţă, la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cu toate acestea nu au uitat de ziua de 1 aprilie şi au citit în varianta online păcăleala. „Foarte, foarte tare. E în ton cu vremurile. Este o ştire interesantă gândită pentru ziua de astăzi, dar nu puteam să fiu păcălit aşa. Nu puteam să iau în calcul aşa ceva, pentru că ştiu ce se întâmplă în curtea CJ. Dar e o ştire foarte tare”, a reacţionat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ.

Interes exprimat şi la primărie

 

Câţiva botoşăneni şi-au exprimat interesul faţă de posturile anunţate şi la Primăria Botoşani. „Am primit câteva telefoane, iar persoanele de la celălalt capăt al firului au cerut mai multe informaţii legate de posturile vacante. Le-am dat legătura la Serviciul personal”, a declarat portarul instituţiei.

Primăria a organizat în această perioadă concurs pentru ocuparea unor posturi la diferite compartimente, astfel că telefoanele pentru solicitarea unor informaţii suplimentare sunt la ordinea zilei, numai că ieri numărul botoşănenilor care au sunat a fost mult mai mare.

Primarul Cătălin Flutur a primit de la prima oră un mesaj de la un botoşănean care dorea un loc de muncă. „Fiind la prima oră, eu încă nu citisem articolul din «Monitorul». După aceea, când m-am lămurit, i-am răspuns că e 1 aprilie şi a spus ceva de dulce. Ca în fiecare an, aştept articolul de 1 aprilie din «Monitorul». Sunt convins că mulţi şi-au spus «uite ce salarii mari se dau pentru a duce o hârtie dintr-un loc în altul, sau pentru a păzi liftul». Vă apreciez. Sunteţi în trend cu ce se întâmplă, inclusiv cu salariile din instituţii”, a spus edilul.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...