one × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Tradiţionala păcăleală de 1 aprilie a prins din nou, mai ales că a vizat un aspect de mare actualitate, posturile de bugetari bine plătite.

 

Un post la stat, bine plătit, este ceea ce probabil îşi doresc majoritatea românilor. Nici botoşănenii nu fac excepţie, aşa că textul tradiţional de 1 aprilie din acest an a avut ca subiect tocmai acest interes crescut pentru sinecurile politice.

Astfel, unii botoşăneni s-au interesat la Instituţia Prefectului despre respectivele posturi şi nu le-a venit să creadă că totul este doar o păcăleală de 1 aprilie. „Nu cred că este o păcăleală. «Monitorul» este un ziar serios şi nu face treburi de astea. Dacă nu voi obţine un astfel de post este doar vina dumneavoastră”, a fost reacţia unui botoşănean după ce angajaţii Prefecturii i-au explicat că totul este o farsă de 1 aprilie.

De asemenea, şapte botoşăneni se interesaseră de posturile scoase la concurs la CJ.

Gluma „Monitorul” a fost gustată de reprezentantul judeţului în teritoriu, Dan Şlincu. „Suntem obişnuiţi cu păcăleala de 1 aprilie pe care o face ziarul «Monitorul». Am citit şi noi respectivul articol şi ne-am amuzat”, a declarat prefectul Dan Şlincu, care, trecând apoi într-un registru serios, a adăugat că şi-ar fi dorit ca „măcar 1% din numărul din posturi ce apare în articol să fie bugetate şi să poată fi scoase la concurs de Instituţia Prefectului” pentru a-i mai decongestiona pe subordonaţii săi.

„Vecinii” din Palatul Administrativ, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, au fost plecaţi în bloc ieri la o şedinţă, la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cu toate acestea nu au uitat de ziua de 1 aprilie şi au citit în varianta online păcăleala. „Foarte, foarte tare. E în ton cu vremurile. Este o ştire interesantă gândită pentru ziua de astăzi, dar nu puteam să fiu păcălit aşa. Nu puteam să iau în calcul aşa ceva, pentru că ştiu ce se întâmplă în curtea CJ. Dar e o ştire foarte tare”, a reacţionat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ.

Interes exprimat şi la primărie

 

Câţiva botoşăneni şi-au exprimat interesul faţă de posturile anunţate şi la Primăria Botoşani. „Am primit câteva telefoane, iar persoanele de la celălalt capăt al firului au cerut mai multe informaţii legate de posturile vacante. Le-am dat legătura la Serviciul personal”, a declarat portarul instituţiei.

Primăria a organizat în această perioadă concurs pentru ocuparea unor posturi la diferite compartimente, astfel că telefoanele pentru solicitarea unor informaţii suplimentare sunt la ordinea zilei, numai că ieri numărul botoşănenilor care au sunat a fost mult mai mare.

Primarul Cătălin Flutur a primit de la prima oră un mesaj de la un botoşănean care dorea un loc de muncă. „Fiind la prima oră, eu încă nu citisem articolul din «Monitorul». După aceea, când m-am lămurit, i-am răspuns că e 1 aprilie şi a spus ceva de dulce. Ca în fiecare an, aştept articolul de 1 aprilie din «Monitorul». Sunt convins că mulţi şi-au spus «uite ce salarii mari se dau pentru a duce o hârtie dintr-un loc în altul, sau pentru a păzi liftul». Vă apreciez. Sunteţi în trend cu ce se întâmplă, inclusiv cu salariile din instituţii”, a spus edilul.

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...