ten − four =

A password will be e-mailed to you.

Un investitor botoşănean va repune în valoare o clădire monument istoric, aflată de câţiva ani într-o avansată stare de degradare.  Noul proiect are în centru imobilul de pe Bulevardul Eminescu, fost sediu al Partidului Democrat, în urmă cu mai mulţi ani.

„Investitorul solicită de la primărie un certificat de urbanism în vederea reabilitării clădirii monument istoric şi construirii unui bloc de locuinţe cu demisol, parter, două etaje şi mansardă, cu spaţii comerciale la parter”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Potrivit edilului, pe terenul care are 2455 de metri pătraţi, există trei clădiri, dintre care doar fostul sediul al PD este monument istoric. „Investitorul intenţionează să demoleze anexa clădirii monument istoric (fostul Restaurant Armonia – n.r.) şi magazia şi să păstreze pe amplasament doar clădirea înscrisă în lista monumentelor istorice. Evident, că  demolarea anexei şi magaziei se vor face cu acordul Comisiei monumentelor istorice. Lucrurile vor fi foarte bine studiate şi verificate”, a explicat viceprimarul. Locul clădirii anexă va fi luat de un imobil cu demisol, parter, două etaje şi mansardă. La subsol vor fi amenajate locuri de parcare şi spaţii de depozitare. La parter, în clădirea monument istoric va fi amenajat un restaurant, iar în clădirea nouă va fi bucătăria aferentă restaurantului, birouri şi spaţii comerciale. La cele două etaje şi mansardă vor fi amenajate 12 apartamente, cu acces din parcare, sau de la parter.

„Mă bucur că această clădire va fi salvată. Îi solicit public arhitectului care se ocupă de acest proiect să facă tot ceea ce poate dumnealui mai bine pentru a scoate în evidenţă clădirea monument istoric”, a afirmat Marian Murariu, adăugând că astfel de investiţii au fost făcute şi în alte oraşe din ţară.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...