spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTFemeie în stare gravă trimisă la Iaşi

Femeie în stare gravă trimisă la Iaşi

O femeie a fost trimisă în stare gravă la Iaşi cu o dublă ameninţare la viaţa ei. În vârstă de 40 de ani, aceasta a fost diagnosticată cu suspiciune de gripă, dar şi cu meningism, un sindrom asemănător meningitei, cauzat de agravarea stării de gripă cu care era.

Femeia a fost internată ai întâi la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, după care medicii au luat decizia transferului acesteia la Iaşi, pentru ca specialiştii din centrul universitar să o poată investiga şi trata corespunzător. La o zi distanţă de la internarea femeii la Botoşani a ajuns şi copilul său, în vârstă de 13 ani, acesta prezentând aceleaşi simptome. Pentru moment copilul este ţinut sub supraveghere şi tratament la Botoşani, starea acestuia nefiind la fel de gravă.

Meningismul este un sindrom caracterizat prin prezența clinică a manifestărilor caracteristice meningitei, în cadrul unor infecții, precum gripă, pneumonie, angină, sau sinuzită.
Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge.

Cele mai frecvente simptome ale meningitei includ durere de cap și înțepenirea cefei, asociate cu febră, confuzie sau nivel scăzut de conștiență, vărsături și intoleranță la lumină (fotofobie) sau zgomot (fonofobie).

Meningita poate fi letală din cauza proximității inflamației față de creier și măduva spinării; prin urmare, afecțiunea este clasificată drept urgență medicală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...