vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTNaştere surpriză după o durere de burtă

Naştere surpriză după o durere de burtă

O femeie de 45 de ani, de pe malul Prutului, mamă a încă cinci copii, a şocat medicii când a venit la spital că o doare burta şi îi curge un lichid. De fapt, i se rupsese apa, femeia dând naştere unui băieţel sănătăos.

Educaţia medicală le lipseşte unor botoşănence care chiar sunt trecute de prima tinereţe. Dacă de multe ori medicii se plâng de faptul că tinerii, mai ales tinerele, care ajung la spital însărcinate, nu au noţiuni elementare medicale şi de sănătatea propriului organism, astfel de lucrurui se întâmplă şi în cazul unor botoşănence trecute prin viaţă.

Astfel, o femeie de 45 de ani, din Manoleasa, a reuşit să le dea medicilor peste cap toate ideile legate despre pacienşi şi educaţia lor. Femeia s-a prezentat la spital la începutul lunii, acuzând dureri puternice de burtă şi le-a spus medicilor că s-a speriat de faptul că îi curgea un lichid din zona vaginului. În primă instanţă, când au văzut-o, medicii au presupus că era vorba de o sarcină la termen, iar după o examinare scurtă, bănuielile le-au fost confirmate: femeia era însărcinată şi tocmai i se rupsese apa, semn că urma să nască. Uimiţi, medicii i-au spus femeii că urma să aibă un copil, iar aceasta a părut la fel de uimită ca ei, nepărând a bănui, timp de nouă luni, că purta în pântec o nouă viaţă.

Ajutată de medici, aceasta a adus pe lume un băieţel de peste 2.500 de grame, cei doi fiind ulterior internaţi în Maternitate pentru a fi ţinuţi sub supraveghere.

Ceea ce era şi mai şocant pentru medici a fost faptul că femeia nu era la prima sarcină, ceea ce ar fi putut fi oarecum o scuză, dacă nu ar fi ştiut din experienţă simptomele pe care le are o gravidă. Femeia de 45 de ani era la a şasea naştere, însă le-a spus medicilor că niciun moment nu a bănuit că ar fi fost însărcinată.

În timpul sarcinii, copilul este înconjurat şi protejat de o strucura membranoasă care conţine un lichid, denumită sacul amniotic. La începutul travaliului, membranele acestuia se vor rupe, ceea ce se mai numeşte şi ruperea apei. Atunci când apa se rupe femeia poate simţi o senzaţie de umed la nivelul vaginului sau perineului, o senzaţie de picurare intermitentă sau continuă a unor cantităţi mici de lichid apos din vagin sau scurgerea pe picior a unui şuvoi.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...