one × 1 =

A password will be e-mailed to you.

În ciuda lipsei de rezultate din ultima perioadă, FC Botoşani primeşte şi o veste bună. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a revenit la sentimente mai bune faţă de fotbal şi a decis, în urma unei întâlniri cu preşedintele FC Botoşani, Cătălin Anton, să suplimenteze cu 100.000 de lei suma care va fi alocată pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor din domeniul sportului. Banii vor fi destinaţi exclusiv FC Botoşani, care, dacă va depune un proiect bun, poate încasa de la CJ până la 200.000 de lei. „Eu făcusem o declaraţie pe care mi-o rectific. Am spus că dau numai 100.000 lei la sport ca să poată să se încadreze cât mai multe asociaţii. Am ridicat plafonul la 200.000 lei. Am majorat suma de anul trecut pentru proiectele sociale, învăţământ şi spor, pe total proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, cu încă 100.000 lei, pe care să îi dăm la FC Botoşani în ideea că o să vină cu un proiect eligibil”, a spus Macaleţi.

Acesta susţine că alocarea va ţine cont şi de performanţa FC Botoşani, echipa riscând să nu primească banii dacă va retrograda în eşalonul secund. „Trebuie să ne adaptăm la ce se întâmplă. Dacă dispare echipa, nu putem să le mai dăm banii. E în funcţie şi de ceea ce vor scrie în proiect. Ideea este de a promova Botoşaniul, iar FC Botoşani este un ambasador al Botoşaniului”, a mai spus Macaleţi, care a adăugat că nu vrea să comenteze ceea ce se întâmplă la echipă în acest moment, pentru că „nu sunt microbist de fotbal”.

Anul trecut, FC Botoşani a primit 282.000 de lei din cei 350.000 de lei alocaţi de CJ pentru proiectele din sport, adică 80%.

În 2018, CJ Botoşani a finanţat 17 proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale din judeţ cu puţin peste jumătate de milion de lei. Este vorba de proiecte din domeniul sportului, culturii, educaţiei şi a cultelor.

FC Botoşani va primi mai puţini bani şi de la Consiliul Local (CL), după ce consilierii au plafonat prin vot fondurile nerambursabile care pot fi atrase de către asociaţiile sportive la 30% din bugetul alocat pentru activităţile sportive. În 2018, FC Botoşani a primit de la CL 578.000 de lei din cei 850.000 lei alocaţi pentru proiectele din sport, adică 70% din total fonduri.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...