twelve − nine =

A password will be e-mailed to you.

Ieri, la vitrinele de la intrarea în Parcul „Mihai Eminescu”, a avut loc vernisarea Expoziției de fotografie ”Şezătorile iernii din județul Botoșani”. Fotografiile realizate sunt rodul unui parteneriat în cadrul proiectului ”Șezătorile iernii”, ediția a XXIX-a, manifestare organizată, în luna februarie a acestuia an, de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Organizatorii expoziţiei sunt Centrul Europe Direct, Club Focus Foto, cu sprijinul Primăriei Botoșani.

În expoziţie se regăsesc fotografii realizate de artiștii fotografi botoşăneni: Alin Ameiroaie, Carmen Babii, Cristina Babii, Florin Andrei,  Lush Burlacu și Ovidiu Porohniuc.

La vernisaj au luat cuvântul Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, Ovidiu Porohniuc și Relu Oneaga, din partea Clubului Focus Foto Botoșani.

Radu Căjvăneanu a mulțumit reprezentanţilor Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Clubului Focus Foto, cât şi municipalităţii, care asigură cu generozitate spațiul expozițional. El a arătat că artiştii fotografi și reprezentanții Centrului Europe Direct au fost bine primiţi în localităţile unde au fost organizate „Şezătorile iernii”. Cetățenii au dialogat cu musafirii, le-au arătat gospodăriile, animalele,  le-au povestit despre viața și preocupările lor. Cei reveniți de la muncă din străinătate au povestit din  experiența dobândită și modul cum pot să aplice în viața din sat cunoștințele dobândite din afară. „A fost redescoperită o minunată bisericuță veche din lemn la Cristești, foarte bine conservată, care ar putea fi startul unui frumos traseu turistic în zonă până la locul numit <Masa Tâlharului>.  La Vlădeni, expoziția de fotografii a fost realizată și prin sprijinul unor artiști fotografi din comună, iar imaginile au fost ulterior aranjate pe un panou special, pentru a rămâne spre vizionare. În toate localitățile s-a remarcat implicarea activă și creativă a autorităților locale”, a declarat Radu Căjvăneanu.

Coordonatorul Centrului Europe Direct a mai anunţat că la începutul lunii ma i va fi organizată o expoziție cu fotografii ale liceenilor ”Hai-hui prin Europa”, care urmează să fie jurizată de Clubul Focus Foto Botoșani. Tot în acea perioadă va avea loc un cros cu câteva sute de participanți în cinstea zilei de 9 Mai – Ziua Europei.

După vernisaj, expozanţii au participat  la o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...