5 × two =

A password will be e-mailed to you.

Pescarii sportivi dar şi cei care desfăşoară activităţi de pescuit comercial în apele de frontieră vor fi nevoiţi să ia o pauză de două luni. Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, începând de astăzi a intrat în vigoare ordinul privind instituirea prohibiţiei la pescuit în scopul refacerii biologice a resurselor acvatice vii. Măsura a fost instituită în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie – 9 iunie inclusiv. Astfel, în perioadele respective se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie-9 iunie inclusiv.

Totodată, se interzice pescuitul şi în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie-9 iunie inclusiv.

Poliţiştii de frontieră atrag atenţia asupra faptului că pescuitul sportiv în Prut şi lacul de acumulare Stânca poate fi practicat doar în baza unui permis şi a unui aviz de pescuit în apele de frontieră emis de Poliţia de frontieră. De asemenea, pescare sunt atenţioonaţi că sunt supuşi controlului lucrătorilor Poliţiei de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente,cu avizul prealabil al organelor Poliţiei de Frontieră.

Totodată, pescuitul recreativ/sportiv este permis numai în cursul zilei, de la răsăritul până la apusul soarelui, cu respectarea următoarelor reguli:

a) pescuitul în râul Prut, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti şi în bazinele limitrofe se practică cu cel mult două undiţe sau două lansete cu câte două cârlige fiecare;

b) pescuitul recreativ/sportiv se practica numai de pe mal;

c) în timpul iernii pescuitul în scop recreativ se poate efectua şi pe gheaţă, cu excepţia zonelor de protecţie specială a iernării peştelui;

d) în timpul unei zile de pescuit se pot reţine cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur exemplar dacă masa lui corporală depăşeşte 5 kg.

În cazul în care nu deţin avizul Poliţiei de Frontieră, pescarii care ies la pescuit în apele de frontieră riscă amenzi de la 100 la 1.000 de lei. De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:

a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;

b) neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;

c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;

d) pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...