2 × five =

A password will be e-mailed to you.

Conducerea Urban Serv intenţionează să urgenteze amenajarea extinderii Cimitirului Eternitatea, pe terenul primit de municipalitatea botoşăneană de la Ministerul Agriculturii, în urmă cu câţiva ani. Despre această extindere se vorbeşte de câţiva ani, însă demersurile nu au depăşit faza de documentaţii.

La această dată, societatea Urban Serv mai are un disponibil de 113 locuri de veci în Cimitirul Eternitatea și niciun loc în Cimitirul Pacea. „Urban Serv a anunțat în mod repetat Primăria Botoșani de numărul de locuri existent în acest moment și există într-adevăr posibilitatea amenajării în spatele cimitirului Eternitatea de noi locuri de veci, pe o suprafață de 7,5 hectare. Terenul respectiv poate fi transmis administrativ către Urban Serv, dar în același timp trebuie asigurate  fondurile prin care să se realizeze investițiile necesare pentru a se începe activitatea caracteristică unui cimitir”, a declarat Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

Potrivit oficialului, fiind un subiect social, care probabil în perioada următoare va crea neplăceri comunității locale, conducerea Urban Serv este deschisă pentru a rezolva această problemă.

Criza locurilor de veci nu este acută, dat fiind faptul că multe familii au locuri concesionate de câţiva ani.

Transferul terenului la Urban Serv pentru realizarea extinderii va fi analizat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Municipal, decizia fiind luată deja la nivelul Consiliului de Administraţiei al societăţii. „Analizăm varianta transferului terenului pe care l-am primit pentru amenajarea unui cimitir. încercăm să deblocăm situaţia prin implicarea colegilor de la Urban Serv, care să facă atât proiectarea, cât şi amenajarea extinderii Cimitirului Eternitatea pentru că suntem într-o situaţie apăsătoare prin lipsa locurilor de veci atât în cimitirul Pacea, cât şi Eternitatea. Am luat decizia să analizăm transferăm acest teren pentru a debloca investiţia”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Transferul terenului la Urban Serv este o variantă agreată de mulţi consilieri locali, care nu sunt de acord cu reconcesionarea mormintelor pentru care nu s-a mai plătit concesiunea şi de care nu se mai ocupă nimeni.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...