twenty − 11 =

A password will be e-mailed to you.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea valabilă în toată ţara, pentru acest sfârşit de săptămână. Astfel, potrivit meteorologilor, începând de ieri, de la ora 15:00 şi până luni dimineaţă, la ora 10:00, este valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică. „Ne așteptăm la ploi în toate regiunile ţării. Ne aflăm sub influența unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul ţării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pentru că la munte vor fi precipitaţii mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse și vor determina cantităţi mai însemnate de apă ce vor depăși în intervale de 24 de ore 15-20 l/m pătrat”, a declarat  la observator, Alina Şerban, meteorolog ANM.

La Botoşani, ploile vor aduce şi temperaturi mai scăzute. Astfel, de astăzi şi până marţea viitoare, maximele nu vor depăşi 11ºC, în timp ce minimele vor oscila între 4ºC şi 6ºC. Sâmbătă ar fi singura zi din acest interval în care probabilitatea de a ploua este mai scăzută, dar această previziune trebuie privită cu rezerve.

Ploile sunt binevenite pentru a combate seceta instalată de la începutul primăverii. Astfel, conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 centimetri arată că deja ne confruntă cu secetă pedologică, iar, dacă nu ar fi plouat, culturile de grâu puteau fi iremediabil afectate.

În ciuda scăderii cu trei-patru grade a temperaturilor, condiţiile agrometeorologice vor favoriza, în această perioadă, desfăşurarea normală a proceselor biologice de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi pomi-viticole pe majoritatea suprafeţelor de cultură.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...