spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSucevenii construiesc, cu firme botoșănene, o nouă rută spre Botoşani

Sucevenii construiesc, cu firme botoșănene, o nouă rută spre Botoşani

Lucrările la noul pod peste râul Suceava, inclus în ruta alternativă spre Botoşani, demarează săptămâna viitoare, după ce o firmă botoşăneană, în asociere cu alte două, a câştigat licitaţia, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Luni, 15 aprilie, la ora 11:00 vor demara lucrările de construire a unui nou pod peste râul Suceava. Am fost acolo cu topometrişti şi oameni de specialitate, se face organizarea de şantier încât de luni să pornim”, a anunţat Lungu.

Lucrările, care vor trebui terminate în doi ani, vor fi executate de o asociere de firme, două dintre ele fiind din Botoşani. Este vorba de Cornell’s Floor, lider de asociere, şi Comir. Lor li s-a alăturat Aria Construct din Alba Iulia.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, va purta numele Podul Unirii, pentru că licitaţia şi contractul de realizare s-au făcut în Anul Centenar.

Podul va avea o lungime de 104,4 metri, o lăţime totală de 11,2 metri şi câte 1,5 metri trotuare pe ambele părţi. „Noul pod peste apa Sucevei va prinde contur chiar de anul acesta, conform discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii firmei de construcţii, care, conform verificărilor făcute de noi la Registrul Comerţului, a avut anul trecut 125 de angajaţi şi a avut o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. Este important să aibă forţa de muncă şi capacitatea să ducă la bun sfârşit o asemenea lucrare de investiţii, pentru că o mare problemă în România, astăzi, este legată de calitatea forţei de muncă, lipsa forţei de muncă calificată”, a spus Lungu.

Finanţarea lucrărilor se face integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru acest pod s-au alocat cinci milioane de lei.

Construcţia podului va fi urmată de asfaltarea unui drum cu o lungime de patru kilometri, ce face parte din viitoarea rută alternativă Suceava – Botoşani, dar şi de reabilitarea tronsonului cuprins între strada Traian Vuia şi până la pod.

Realizarea acestei rute alternative s-a impus pentru a descongestiona traficul din zona comercială a municipiului reşedinţă de judeţ. Odată cu construcţia podului va fi scurtat drumul spre Botoşani. Autovehiculele care vin dinspre centrul Sucevei vor vira de pe Calea Unirii la dreapta, pe strada care duce spre sediul firmei General Construct, peste pod se va traversa râul Suceava spre Termica, apoi merg pe drumul betonat, se trece calea ferată şi se iese la şcoala generală din Plopeni.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...