6 + 2 =

A password will be e-mailed to you.

Cadrele didactice botoşănene care au obţinut diferenţe salariale în urma câştigării unor procese îşi vor primi banii până la sărbătorile pascale, a anunţat sâmbătă Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. Totalul fondurilor alocate de minister inspectoratelor şcolare pentru aceste plăţi se ridică la 700 de milioane lei.

„Este vorba de Legea 221, care majora salariile profesorilor cu 50% şi care a fost aprobată de Parlament în 2008, termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. În această perioadă, judecata dreaptă a justiţiei a dat câştig de cauză cadrelor didactice, ca urmare, acum am transmis spre inspectorate o sumă impresionantă într-adevăr, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile ministerului, ale statului, devenite obligatorii, în urma hotărârilor judecătoreşti rămase definitive”, a declarat Ecaterina Andronescu.

La nivelul judeţului Botoşani, aşa după cum a afirmat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, suma primită pentru plata hotărârilor judecătoreşti se ridică la 2,8 milioane lei. „Am primit exact sumele solicitate de unităţile de învăţământ. Deja s-au virat banii către şcoli şi urmează ca la nivelul unităţilor de învăţământ să se facă statele de plată”, a afirmat oficialul.

Până la finele acestui an, potrivit reglementărilor legale, cadrele didactice vor primi şi dobânzile calculate la drepturile salariale câştigate în instanţă. Fiecare unitate şcolară va calcula aceste dobânzi şi va trimite necesarul către IŞJ, pentru ca instituţia să solicite sumele de la minister.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...