sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTConcurs de poezie la Hulub - Dângeni

Concurs de poezie la Hulub – Dângeni

Căminul cultural Hulub – Dângeni a găzduit ieri cea de a IV-a ediţie a Concursului judeţean de poezie, „Acasă la scriitorul Demostene Botez”, inclus în „Şcoala altfel”. Concursul, organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ,,Mihai Eminescu”, Casa Corpului Didactic, Primăria Dângeni, Şcoala Gimnazială 1 Mihălăşeni, şi Şcoala Gimnazială 1 Durneşti, s-a desfăşurat în cadrul Proiectului judeţean „Acasă la scriitorul Demostene Botez”, iniţiat de profesorul Monica Iliescu, directorul Şcolii Gimnaziale 1 Dângeni.

Spre deosebire de ediţiile anterioare, la concursul de recitare din lirica poetului Demostene Botez a fost introdusă secţiunea vizând compoziţii plastice ale elevilor inspirate din opera scriitorului.

Pregătit de un grup de cadre didactice, respectiv Constantin Andrei, Alina Măntăluţă, Doiniţa Anton, Victor Tanasă, Stela Clement, concursul a oferit elevilor posibilitatea de a descoperi şi cunoaşte viaţa şi activitatea scriitorului Demostene Botez, care s-a născut, a copilărit şi a urmat primele clase primare în şcoala din Satul Hulub.

„Generaţia de astăzi are posibilitatea de a  vedea <Casa Botez> şi a călca pe acest pământ atât de generos cu literatura”, a declarat în deschiderea manifestării, coordonatoarea proiectului. Referindu-se şi la opera scriitorului, care nu se mai regăseşte în manualele şcolare, dar cu o prezenţă permanentă în proiectele educative desfăşurate de grădiniţe şi şcoli, Monica Iliescu a arătat că poezia lui Demostene Botez este un îndemn de a cunoaşte şi iubi natura. Cu o îndelungată activitate de prozator, poet, jurnalist şi traducător, Demostene Dotez a lăsat în literatura naţională ca nimeni altul, filozofia ţăranului din Satul Hulub, şanţurile săpate de ploi şi vânt, grădinile cu livezi şi nuci bătrâni, casele adunate ca mărgelele pe uliţi.

La concursul de poezie şi compoziţie plastică au participat 80 preşcolari, elevi din învăţământul primar şi gimnazial. În perioada de deliberare a câştigătorilor concursului, formaţia de dansuri populare „Armonia” a Şcolii Gimnaziale 1 Dângeni a prezentat o frumoasă suită de dansuri populare.

În finalul concursului au fost premiaţi elevii: Ioana Cojan, Andrei Ionuţ Chiraş, Bria Rotundu, Ştefania Hagiu, Maria Ravac, Narcis Mutuzac, Maria Zănoagă, Eusebiu Scutelnicu, Anamaria Relinschi, Ana Bunduc,  Alice Doroftei, Bianca Doroftei, Albertina Turtă, Georgiana Horoşincu, Denisa Măntăluţă, Iasmina Bobişteanu şi Florentina Pintilie.

Juriul format din cadre didactice a acordat premii şi diplome de participare. Graţie sprijinului acordat de sponsori generoşi, elevii au primit cărţi şi dulciuri.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...