16 − 12 =

A password will be e-mailed to you.

Clubul Filialei Botoşani a Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR) a găzduit astăzi un inedit concurs de informatică pentru nevăzători. Iniţiator şi principal organizator al concursului a fost Constantin Surugiu, secondat de soţia sa, Steluţa. Constantin Surugiu a pregătit întrebările şi a obţinut o sponsorizare pentru premii din partea societăţii Met-AXA, completată de o altă sponsorizare, obţinută de Cezar Vieru de la Grigore Custrin.

În competiţie au intrat 11 nevăzători, care s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi. La final, după baraj, pe primul loc s-a situat Gabriel Bursuc, elev în clasa a XII-a la Liceul special pentru deficienţi de vedere din Tg. Frumos, urmat de Dumitru Văcălie, Veronel Terciu şi Iulian Ghiorghiu. Preşedintele juriului a fost Gheorghe Median, voluntar cu vechi state de serviciu al Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, el avându-i alături pe Alexandru Surugiu, preşedintele ANR Botoşani şi pe Tudorel Tupiluşi, preşedinte Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Pe partea logistică a concursului s-au implicat patru adolescente din Clubul Interact Botoşani, Florina Comârzan asigurând secretariatul tehnic al competiţiei. Examinator, conform tradiţiei, Carmen Moraru, referent cultural în cadrul Filialei Botoşani a ANR.

Mâine, la orele 10.30, la Uvertura Mall (etaj 2), este programat un concurs de şah organizat de Cezar Vieru. În competiţie, nevăzătorii botoşăneni îi vor avea drept parteneri pe membri ai Asociaţiei Surzilor din Botoşani şi ai Asociaţiei „Ridică-te şi umblă!” Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...