13 − four =

A password will be e-mailed to you.

După lucrarea monografică despre siturile arheologice din judeţul Botoşani, respectiv cea care a inclus monumentele eroilor, Direcţia Judeţeană de cultură va realiza în acest an monografia monumentelor istorice din judeţ.

„Vom completa acest proiect cu lucrarea privind monumentele istorice din judeţ, cu informaţii, fotografii, cu tot ce înseamnă un inventar complet despre patrimoniul cultural din judeţ. Este vorba de cele 250 de clădiri incluse în lista monumentelor istorice, cu date actualizate, cu istoric, lucrări care au fost făcute, necesarul de lucrări, fotografii la zi”, a declarat Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură.

Multe dintre clădirile incluse în lista monumentelor istorice necesită lucrări de reabilitare, dar şi alocări bugetare pe măsură. „Se apropie campania pentru alegerile europarlamentare şi nu am auzit pe nimeni să discute despre o politică europeană pentru protejarea patrimoniului. Putem considera că şi patrimoniul nostru necesită mai multă atenţie şi politici de intervenţie atât la nivel naţional, cât şi pe plan european. Finanţările naţionale şi europene pentru restaurarea monumentelor istorice trebuie să fie mai mari”, a concluzionat Dănuţ Huţu.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...