12 + nineteen =

A password will be e-mailed to you.

O fată de 18 ani a fost confirmată cu meningită meningococică după ce a ajuns vineri seară la spital cu dureri de cap şi febră. Medicii specialiţti au suspectat prezenta meningitei, astfel că fata a fost supusă mai multor teste specifice, care au confirmat, luni, prezenta acestei afecţiuni.

Tânăra a fost internată de vineri în spital şi supusă tratamentului cu antibiotice, astfel că starea ei este una bună. „Avem un caz la Botoşani, o pacientă de 18 ani, venită din Italia, tot meningită meningococică, dar nu acel tip grav. Este tratată cu antibiotice şi este bine în acest moment”, a spus luni ministrul Sorina Pintea într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Cazul de meningită de la Botoşani a declanşat o alertă europeană, pentru că fata a călătorit din Italia, unde locuieşte cu părinţii şi abia în România a fost diagnosticată.

Fata venise în ţară, la rude, cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Ea a călătorit cu avionul până în ţară, iar Ministerul Sănătăţii a cerut lista călătorilor care au venit cu avionul împreună cu tânăra, în data de 18 aprilie.

În plus, inspectorii cer autorităţilor sanitare să verifice dacă există şi alte cazuri de meningită în Italia. De asemenea, este recomandat ca toţi călătorii care au circulat cu acest avion să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat spital, dacă le este rău.

Este de precizat că fata nu avea semne de boală în timpul călătoriei.

În prezent sunt şapte persoane cu care fata a intrat în contact direct – membrii familiei – au primit deja tratament preventiv.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,40
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...