fifteen − nine =

A password will be e-mailed to you.

Inspectorii sanitari de la Botoşani continuă monitorizarea minorei în cazul de meningită meningococică. De asemenea, inspectorii sanitari au primit lista cu pasagerii zborului cu care a venit fata în ţară şi monitorizează prezentările la Urgenţe cu simptome de acest fel. Doar pasagerii din vecinătatea fetei au fost contactaţi de inspectori până în prezent.

Alerta a apărut după ce o fată de 16 ani a fost confirmată cu meningită meningococică după ce a ajuns vineri seară la spital cu dureri de cap şi febră. Medicii specialiști au suspectat prezenta meningitei, astfel că fata a fost supusă mai multor teste specifice, care au confirmat, luni, prezenta acestei afecţiuni. Tânăra a fost internată de vineri în spital şi supusă tratamentului cu antibiotice, astfel că starea ei este una bună. Cazul de meningită de la Botoşani a declanşat o alertă europeană, pentru că fata a călătorit din Italia, unde locuieşte cu părinţii şi abia în România a fost diagnosticată. Fata venise în ţară, la rude, cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Ea a călătorit cu avionul până în ţară, iar Ministerul Sănătăţii a cerut lista călătorilor care au venit cu avionul împreună cu tânăra, în data de 18 aprilie.

DSP Botoşani a primit lista cu asagerii din Botoşani, care au fost în acelaşi avion, iar în periada următoare vor fi monitorizate prezentările la Urgenţe, în caz că vreuna din acele persoane se prezintă la spital cu simptome specifice meningitei. Singurii care au fost însă contactaţi au fost vecinii de scaun ai fatei în avion, dar şi cei de pe locurile din faţa şi spatele său. „Este parte dintr-o procedură standard. Nu este un motiv de îngrijorare, la fel cum nu este nici pentru pasagerii din avion. Tocmai din acest motiv nu au fost investigaţi toţo pasagerii avionului. Din fericire, nu a fost vorba de un caz de meningită fulminantă, care să impună măsuri speciale. Nu e nevoie să creem panică”, a precizat medicul Irina Alecu, epidemiolog şef al DSP Botoşani.

În prezent tânăra se află internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, în afara oricărui pericol. „Suspiciunea colegilor mei a fost confirmată de analizele de laborator. Fata este în afara oricărui pericol şi se simte bine”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al SJU Mavromati.

În prezent sunt şapte persoane cu care fata a intrat în contact direct – membrii familiei – care au primit deja tratament preventiv.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...