vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTMesajele de Paște, un dar din inimă pentru cei dragi – Cât...

Mesajele de Paște, un dar din inimă pentru cei dragi – Cât de importantă este Sărbătoarea Paștelui?

Paștele este foarte important pentru creștini, este cea mai veche și cea mai mare sărbătoare creștină, reprezintă „Învierea Domnului nostru Isus Hristos”. Această mare sărbătoare a creștinismului este celebrată într-un mod special în toate regiunile țării. Acum cei care se salută spun „Hristos a Înviat!” și răspunsul este „Adevărat a Înviat!”.

Paștele sărbătorește „Învierea lui Isus Hristos”. Conform religiei creștine, Hristos a înviat pentru a dovedi că este Fiul lui D-zeu, pentru ca oamenii să fie socotiți neprihăniți, pentru ca oamenii să trăiască o viață nouă, pentru a arăta că toți oamenii vor învia pentru judecată sau pentru viața veșnică, pentru ca oamenii să aducă roade pentru D-zeu (dragostea, pacea, bucuria, bunătatea, credința, răbdarea, înfrânarea poftelor, blândețea) și pentru a confirma invierea noastră în viitor.

În țara noastră, aproape toți români sărbătoaresc Paștele și majoritatea dintre ei își doresc să meargă la biserică la slujba de Înviere să ia Lumină. Dntre aceștia foarte puțini țin tot Postul Paștelui, o parte postesc în toate zielele de miercuri și vineri, cei mai mulți probabil vor ține post doar în Săptămâna Mare. În ceea ce privește obiceiurile de Paște, românii spun despre sacrificarea mieilor, despre horele organizate în sat, despre pască, cozonaci și despre vopsitul ouălor în Joia Mare.

Înainte de Paște, românii sunt interesați de cumpărături online, de cadouri pentru cei dragi, de alegerea unor felicitări pentru această sărbătoare. Statisticile arată că în anii trecuți, mii de oameni au fost interesați să se informeze despre sărbătoarea Floriilor și sărbătoarea Paștelui prin intermediul Internetului. Volumul de căutări probabil va fi la fel de mare și în acest an, mai ales în ceea ce privește cadourile de Paște: coșuri cadou de Paște, jucării, coșuri cadou, haine copii și altele. Oamenii sunt interesați și de ofertele turistice de Paște, de sejururile din țară și din străinătate.

De Sărbători, cu toții ne dorim să facem o impresie bună la rude și prieteni și pentru asta ne străduim să inventăm câte un mesaj frumos, politicos și afectuos pentru cei apropiați inimii noastre.

Iată câteva aspecte importante, de care este bine să ții cont, pentru ca să-i impresionezi pe cei dragi:

  • Scrie un mesaj de Paște care să stârnească emoții, să sensibilizeze persoane care îl citește
  • Scrie un text care să se potrivească doar unei singure persoane, mesajul fiind astfel special creat pentru ea, va fi un mesaj original
  • Alege mai multe mesaje de Paște, nu trimite același mesaj tuturor prietenilor și rudelor
  • Evită cuvintele prea somptuoase, mai potrivite sunt cuvintele simple și mai afectuoase
  • Uneori glumele pot deranja, deci acestea trebuie alese cu grijă.

Sunt felicitări foarte frumoase, cu imagini și simboluri specifice acestei sărbători de Paște, care pot fi religioase, distractive, amuzante, unele pot conține expresii, citate, aforisme perfecte pentru a dori un Paște fericit oamenilor dragi. Poți trimite aceste felicitări tuturor oamenilor pe care îi cunoști și care trăiesc această sărbătoare cu bucurie, dragoste și veselie. Alege felicitările care îți plac mai mult și care au mesajele sau frazele care îți convin. Astfel de felicitări sunt potrivite și pentru rude și pentru prieteni, prin ele poți arăta că în aceste zile speciale te gândești la ei.

  Sursă felicitare: http://www.portalroman.com/felicitari/felicitare-Iepurasul_de_Paste-31.html

 

Astfel de urări de Paște sunt fără îndoială foarte potrivite pentru a fi distribuite sub formă de sms, e-mail, sau pe rețelele de socializare pentru rude și prieteni. Verifică lista de felicitări amuzante și mesaje de Paște și te vei convinge că frazele sunt frumoase, unele cu siguranță vor aduce zâmbetul pe chipul persoanelor care le vor citi.

Oricare ar fi modalitatea pe care o alegi pentru a comunica cu cei dragi de Paște, iată câteva mesaje pe care le poți scrie pe o felicitare de Paște și care prin cuvinte simple pot arăta rudelor și prietenilor că îi iubești:

„Odată cu învierea Domnului să ne învăluim sufletele cu liniște, pace și iubire. Hristos a Înviat!

„Să-ți fie viața pufoasă ca un cozonac, fără griji ca a unui mielușel, colorată ca un ou de Paște și luminoasă ca Ziua Învierii…HRISTOS A ÎNVIAT!”

„Sfânta zi de Paște să vă aducă în suflet tot ce e mai bun și multă multă sănătate! Paște fericit!”

Găsiți pe site-ul Portalroman >> Mesaje Frumoase de Paste pentru cei ce nu au timp sau inspirație, mesaje de toate tipurile și texte pentru toate gusturile. Nu trebuie decât să intre pe un astfel de site și să aleagă unul dintre mesajele gata pregătite.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...