3 − 1 =

A password will be e-mailed to you.

Edilii botoşăneni trebuie să aloce în bugetul local pe 2019 echivalentul salariilor lui Ioan Apostu şi Cezar Puiu, pentru perioada în care aceştia au fost suspendaţi din funcţia de secretar al municipiului, respectiv şef al Serviciului patrimoniu. Cei doi oficiali, alături de primarul Cătălin Flutur, Adriana Zăiceanu, administrator public şi juristul Mihaela Gontineac, au fost găsiţi nevinovaţi de instanţă, după ce au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind redevenţa pentru Uvertura Mall. Vinerea trecută, magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus achitarea celor cinci pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală. Sentinţa nu este definitivă, procurorii putând formula apel.

Dintre cei cinci oficiali trimişi în judecată numai Ioan Apostu şi Cezar Puiu au fost suspendaţi din funcţii în mai 2017.

Conducerea primăriei a solicitat un punct de vedere de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în legătură cu revenirea celor doi pe vechile funcţii, mai ales că în lege se arată că suspendarea încetează  în momentul în care funcţionarul public este achitat. Instituţia centrală trebuie să răspundă dacă Ioan Apostu şi Cezar Puiu îşi pot relua funcţiile, sau trebuie să se aştepte decizia instanţei superioare în acest proces, în cazul în care procurorii formulează apel. „Juridic vorbind, orice sentinţă se pune în aplicare când este definitivă, nu este executorie la prima instanţă şi, probabil, aşa se va întâmpla şi în acest caz. Altfel spus, ar trebui să aşteptăm şi judecarea apelului. când încetează suspendarea, ei primesc din urmă toate drepturile salariale. Ne bucurăm pentru colegii noştri că au fost achitaţi, dar cred că vor fi repuşi pe funcţii când sentinţa va fi definitivă”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

Ioan Apostu a fost ieri dimineaţă în primărie şi a declarat că va depune o cerere pentru a fi repus în funcţie, adăugând că drepturile salariale pentru perioada în care a fost suspendat se dau prin lege, nemaifiind necesar un alt proces.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...