5 × four =

A password will be e-mailed to you.

Începe marea asfaltare în comuna natală a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi.

Mai multe drumuri de interes local din comuna Vlădeni din judeţul Botoşani vor fi modernizate, în baza unui proiect finanţat de administraţia locală. Potrivit site-ului de licitaţii publice, Primăria Vlădeni a încheiat un contract cu societatea comercială Conrec SA pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii „Modernizare DC 63A şi străzi în comuna Vlădeni, judeţul Botoşani”.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 2,81 milioane de lei, însă, în urma licitaţiei, Conrec şi-a adjudecat contractul la un preţ de 2,03 milioane de lei.

În acest an, comuna Vlădeni a fost printre marile câştigătoare ale fondurilor alocate de către CJ pentru drumurile comunale, fiind după Dimăcheni, comuna care a primit cele mai mari fonduri pentru drumuri, şi anume trei sute de mii de lei.
Acest lucru a fost remarcat în plenul şedinţei şi de liderul consilierilor judeţeni liberali, Gheorghe Sorescu.
„Repartizarea pe care aţi făcut-o dumeavoastră este una subiectivă, ca să nu zic că este una partinică. Şi vă dau un exemplu, Ştefăneştiul primeşte 20.000, Dimăcheniul 350.000, Drăguşeniul 200.000, Vlădeniul 300.000. Cine-mparte, parte-şi face”, a spus atunci Soresc, făcând referire la faptul că Vlădeniul, comuna natală a lui Costică Macaleţi, primeşte una dintre cele mai generoase sume.

Ulterior, Costică Macaleţi a respins acuzaţiile: „La Dimăcheni este o greşeală a vechii administraţii, pe care eu nu dau vina. Noi facem drum acolo prin PNDL II, Corlăteni – Dimăcheni, şi acolo rămân 300 de metri, ca la proşti, neasfaltaţi. Nu sunt ai noştri şi nu o putem asfalta, iar el (n.r. – primarul de Dimăcheni) nu are bani. I-am dat cei 350.000 de lei să asfalteze acolo. Vlădeniul este în aceeaşi situaţie să racordeze un drum judeţean spre satul Mândreşti. Nu are nicio legătură cu faptul că eu sunt din zonă. Dacă asfaltam la mine spre sat puteam fi acuzat, dar mă delimitez de asemenea acuzaţii, pentru că eu nu stau acolo, stau nişte cetăţeni, «bortari» li se spune”. Costică Macaleţi susţine că o situaţie similară este şi la Drăguşeni, unde trebuie racordată localitatea Scutari de Mileanca.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...