joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCod galben de Paști

Cod galben de Paști

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabil în aproximativ jumătate din ţară, începând de sâmbătă, ora 15.00, şi până duminică, ora 4.00.

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie), instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25-30 l/mp şi punctiform 35-40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 -25 l/mp.

ANM precizează că astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

 

Vremea nu ține nici cu botoșănenii

 

Vremea nu va ţine nici cu botoşănenii în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai, chiar dacă pentru județul nostru nu a fost emis Cod Galben.

Potrivit meteorologilor, vremea frumoasă va mai ţine doar sâmbătă, când maximele vor ajunge şi la 26ºC, în timp ce minimele vor fi de 11ºC.

Din prima zi de Paşti vremea se va strica, vor apărea norii şi chiar ploile. Astfel, duminică, temperaturile maxime prognozate nu vor mai depăşi 18ºC, în timp ce minimele vor coborî din nou la 9ºC.

Luni, în cea de a doua zi de Paşti, vremea va fi instabilă, dar pe fondul apariţiei uşoare a soarelui, temperaturile maxime vor urca spre 21ºC. De asemenea, sunt posibile, pe alocuri, ploi răzleţe de scurtă durată.

Marţi şi miercuri sunt posibile ploi, probabilitatea apariţiei acestui fenomen este de peste 70%, urcând chiar spre 90%, dacă ţinem cont de previziunile weather.com. Pe de altă parte, marţi vremea se răceşte, maximele coborând spre 17ºC, în timp ce minimele vor mai pierde un grad din termometre, urcând cel mult până la 8ºC.
Ziua de 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, care era tradiţional dedicată ieşirii la iarbă verde şi grătarelor, va fi cea mai rece din această perioadă. Maximele vor ajunge cu greu la 14ºC, iar minimele nu vor urca mai sus de 7ºC.

În aceste zile se vor semnala şi intensificări importante ale vântului, ceea ce va face ca temperatura resimţită să fie şi mai scăzută.

Vremea se va îndrepta uşor începând cu data de 2 mai.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...