1 × five =

A password will be e-mailed to you.

În perioada 21-23 aprilie 2019, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – Eurodesk România a organizat, la Predeal, întâlnirea rețelei nationale a multiplicatorilor Eurodesk România 2019. Potrivit celor precizate de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la Predeal s-au discutat ultimele abordări şi noutăți Eurodesk, Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate şi a fost prezentată activitatea Eurodesk la nivel national şi european din anul 2018, precum şi planificarea activităților şi perspectivele pentru 2019. În cadrul Modulului 2 al Euroclasses, s-au abordat tematici precum: viziunea europeană a UE şi viața tinerilor, valorile europene, procesul de luare a deciziilor – definire de competențe, instituții europene şi proces electoral, UE ascultă – tinerii ce spun. A fost prezentat un plan de lecție privind participarea tinerilor pentru ca aceştia să se familiarizeze cu modalitățile de a-şi exprima opiniile, astfel încât să fie auziți de factorii de decizie, totul în contextul alegerilor europene din mai 2019.

Eurodesk este una dintre cele mai cuprinzătoare şi mai accesibile surse de informaţii gratuite pentru tineri cu privire la oportunităţile internaţionale de mobilitate.

Eurodesk România este membru al reţelei europene Eurodesk din 1999. Reţeaua europeană este formată în prezent din 35 de centre naţionale Eurodesk care sprijină multiplicatorii în activitatea lor pentru a duce mai departe misiunea Eurodesk, şi anume aceea de a “sensibiliza şi a creşte gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la oportunităţile de mobilitate şi de a-i încuraja să devină cetăţeni activi”.

Reţeaua Eurodesk este recunoscută ca structură-suport pentru programul Erasmus+ (2014-2020), programul european pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi are o strânsă colaborare cu Agenţiile Naţionale Erasmus+ din toată Europa. În România, Eurodesk funcţionează în cadrul ANPCDEFP – Agenţia Naţională Erasmus+ din România.

Începând din 2016, Eurodesk România a lansat proiectul de constituire a rețelei naționale de multiplicatori Eurodesk, care să promoveze la nivel local/județean serviciile oferite de Eurodesk, iar în acest moment Respectarea Principiilor Eurodesk.

Eurodesk oferă informații cu privire la oportunități de mobilitate pentru tineri şi lucrători de tineret, oportunități de participare la evenimente naționale şi internaționale, materiale promoționale.

Mai multe informații despre Eurodesk: https://www.eurodesk.ro/.

 

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...