spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTEurodesk - oportunităţi pentru tineri

Eurodesk – oportunităţi pentru tineri

În perioada 21-23 aprilie 2019, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – Eurodesk România a organizat, la Predeal, întâlnirea rețelei nationale a multiplicatorilor Eurodesk România 2019. Potrivit celor precizate de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la Predeal s-au discutat ultimele abordări şi noutăți Eurodesk, Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate şi a fost prezentată activitatea Eurodesk la nivel national şi european din anul 2018, precum şi planificarea activităților şi perspectivele pentru 2019. În cadrul Modulului 2 al Euroclasses, s-au abordat tematici precum: viziunea europeană a UE şi viața tinerilor, valorile europene, procesul de luare a deciziilor – definire de competențe, instituții europene şi proces electoral, UE ascultă – tinerii ce spun. A fost prezentat un plan de lecție privind participarea tinerilor pentru ca aceştia să se familiarizeze cu modalitățile de a-şi exprima opiniile, astfel încât să fie auziți de factorii de decizie, totul în contextul alegerilor europene din mai 2019.

Eurodesk este una dintre cele mai cuprinzătoare şi mai accesibile surse de informaţii gratuite pentru tineri cu privire la oportunităţile internaţionale de mobilitate.

Eurodesk România este membru al reţelei europene Eurodesk din 1999. Reţeaua europeană este formată în prezent din 35 de centre naţionale Eurodesk care sprijină multiplicatorii în activitatea lor pentru a duce mai departe misiunea Eurodesk, şi anume aceea de a “sensibiliza şi a creşte gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la oportunităţile de mobilitate şi de a-i încuraja să devină cetăţeni activi”.

Reţeaua Eurodesk este recunoscută ca structură-suport pentru programul Erasmus+ (2014-2020), programul european pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi are o strânsă colaborare cu Agenţiile Naţionale Erasmus+ din toată Europa. În România, Eurodesk funcţionează în cadrul ANPCDEFP – Agenţia Naţională Erasmus+ din România.

Începând din 2016, Eurodesk România a lansat proiectul de constituire a rețelei naționale de multiplicatori Eurodesk, care să promoveze la nivel local/județean serviciile oferite de Eurodesk, iar în acest moment Respectarea Principiilor Eurodesk.

Eurodesk oferă informații cu privire la oportunități de mobilitate pentru tineri şi lucrători de tineret, oportunități de participare la evenimente naționale şi internaționale, materiale promoționale.

Mai multe informații despre Eurodesk: https://www.eurodesk.ro/.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...