spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTârgu Agro-Zoo de la Popăuţi transformat în câmp de bătălie electorală (foto...

Târgu Agro-Zoo de la Popăuţi transformat în câmp de bătălie electorală (foto – video)

Mii de botoşăneni au luat cu asalt, sâmbătă şi duminică, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Popăuţi, unde a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a târgului Agro-Zoo. Evenimentul a reunit cei mai importanţi fermieri, producători, procesatori şi crescători de animale din judeţul Botoşani.

Dacă până acum manifestarea era confiscată de liberali, prin fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani şi al organizaţiei judeţene a PNL, Florin Ţurcanu, acum manifestarea a devenit una a PSD, la ea fiind prezenţi parlamentari ai partidului de guvernământ, senatorii Doina Federovici şi Lucian Trufin, deputaţii Tamara Ciofu, Răzvan Rotaru, Costel Lupaşcu, prefectul Dan Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, viceprimarul de Botoşani, Cosmin Andrei, candidatul care deschide lista PSD de la europarlamentare, Carmen Avram, secretari de stat în Ministerul Agriculturii şi chiar ministrul Petre Daea. Potenţialul electoral al acestei manifestări a fost recunoscut chiar şi de senatorul Lucian Trufin: „Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi reprezintă un eveniment emblematic pentru judeţul Botoşani, dacă ne gândim la specificul preponderent agricol al economiei judeţului nostru”.

 

Liberalii au venit şi ei la Popăuţi

 

Liberalii nu au renunţat aşa uşor la această manifestare, mai ales că potenţialul ei electoral este uriaş, şi o delegaţie condusă de preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Costel Şoptică, şi din care mai făceau parte primarul de Botoşani, Cătălin Flutur, europarlamentarul Mihai Ţurcanu, dar şi alţi liberali de frunte au descins în timpul vizitei ministrului Daea la Staţiunea Popăuţi.

Aceştia purtau eşarfe galbene la gât, ceea ce l-a nemulţumit pe Ionică Nechifor, directorul Staţiunii Popăuţi, fost şi el liberal. „Aţi venit să faceţi aici politică? Aţi văzut vreo implicare politică? Nu e corect din partea voastră să faceţi aşa ceva. O să spună că eu v-am chemat. Nu fac campanie electorală aici. Daţi-vă eşarfele jos şi nu am nimic cu voi”, le-a spus Ionică Nechifor, deşi Petre Daea a spus mereu că acţiunea de ieri a fost şi una electorală şi a scos-o mereu în faţă pe Carmen Avram, candidata care deschide lista PSD.

Costel Şoptică s-a arătat dispus să se întâlnească la Popăuţi cu ministrul Petre Daea, afirmând că „nu am nimic cu el”. „Eu am ceva cu ce face prost el”, a declarat preşedintele PNL Botoşani, care a fost completat de europarlamentarul Mihai Ţurcanu: „Să ne spună câţi fermieri mai au de primit subvenţia în România?”

 

Daea, contestat de un tânăr

 

De altfel, ministrul Petre Daea a fost interpelat de un tânăr, care i-a reproşat că nu a făcut nimic pentru agricultură. Acesta l-a luat la întrebări, înainte ca ministrul să ajungă la standurile de la Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi. „Ce aţi făcut pentru agricultură? Daţi-vă demisia! Nu e bine deloc! Vă mândriţi cu ce au făcut comuniştii! Cu ce vă mândriţi? Ce aţi făcut pentru agricultură? Ce ai făcut bun? Nu aţi făcut nimic…”, i-a reproşat tânărul, care a fost încercuit imediat de jandarmi şi pus la punct de directorul staţiunii, Ionică Nechifor: „Câtă agricultură ştii să faci?”

Ulterior, ministrul a vizitat standurile din târg, a cumpărat şosete de lână, caş şi urdă de la toţi comercianţii. Ministrul a cumpărat chiar o pielicică neagră de karakul şi a înmânat diplome de excelenţă pregătite de organizatori, începând cu familia directorului staţiunii, care de altfel, prin membrii săi, a fost implicată în fiecare moment al acţiunii.

Ministrul Agriculturii s-a simţit în largul său printre botoşăneni. Acesta s-a prins în horă alături de oameni în momentul în care s-a cântat melodia „Hai la Botoşani!”. În horă s-au mai prins Carmen Avram şi Doina Federovici.

Anterior manifestării de la Popăuţi, ministrul Petre Daea a mai fost la Dorohoi, unde a vizitat o fabrică nouă de ulei din cânepă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...