two + twenty =

A password will be e-mailed to you.

Numărul scăzut al câinilor vagabonzi de pe străzile oraşului a adus la o situaţie mai puţin obişnuită în ultrimile luni. Astfel, mai mulţi botoşăneni au ajuns la spital atacaţi de pisicile vagaboande.

Un astfel de caz a fost şi săptămâna trecută al unei femei de 60 de ani, care a ajuns azi la Urgenţe cu multiple răni la ambele mâini, după ce o pisică fără stăpân a atacat-o fără motiv. Femeia obişnuia să hrănească felina aciuată pe lângă blocul în care aceasta locuieşte, însă în ziua cu pricina, în momentul în care s-a apropiat de locul în care îi lăsa mâncare, pisica a atacat-o, zgâriind-o pe mâini de mai multe ori.

Speriată, femeia a venit la Urgenţe, unde cadrele medicale i-au pansat rănile de pe ambele mâini. „Pacientei i-au fost toaletate rănile şi i s-au făcut anumite recomandări asupra unor eventuale simptome, fiind direcţionată către secţia de boli infecţioase pentru tratament profilactic”, a precizat un asistent din cadrul UPU.

La scurt timp, tot săptămâna trecută o tânără de 22 de ani, a ajuns la spital pentru că fusese zgâriată uşor pe mână de o pisică din cartier. Aceasta s-a apropiat de animalul care stătea pe un gard pentru a-l mângâia, însă a fost zgâriată pe mână şi a ajuns la spital.

Tot în ultima perioadă au ajuns la spital şi femeie atacate de pisicile din propriile gospodării, acestea neavând însă nevoie de tratament antirabic „Mușcătura de câine sau pisică poate fi destul de periculoasă, mai ales dacă animalul prezintă rabie, motiv pentru care este recomandat ca toate persoanele care sunt mușcate de animale să se prezinte în serviciul UPU pentru prelucrarea plăgii și pentru vaccinarea antitetanos”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 2,75
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...