five − 5 =

A password will be e-mailed to you.

Prutul continuă să se umfle. La ora 21:00, la Oroftiana, unde intră râul în ţară, cota de inundaţie, 470 cm, era depăşită cu 91 de cm, în creştere cu 3 cm faţă de ora 20:00 şi 6 faţă de ora 19:00. La Rădăuţi Prut, la aceeaşi ora, cota de atenţie, 290 cm, era depăşită cu 72 cm.
„La aceste cote, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate. O echipă a ISU (n.r. – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă) Botoşani este în teren şi monitorizează situaţia. Populaţia a fost notificată cu privire la riscul anunţat. Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi economice în lunca Prutului au fost anunţate să fie pregătite pentru părăsirea zonei în cazul în care riscul de inundaţie creşte”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt la ISU Botoşani.
La Baranca, comuna Hudeşti, au fost evacuate 1.600 de oi de la patru stâni din lunca Prutului de către pompierii militari şi voluntari. De asemenea, se ia în calcul şi evacuarea a trei stâni de la Păltiniş, una de la Darabani, dar şi o balastieră de la Darabani, dacă situaţia o cere. Autorităţile locale şi pompierii rămân în zona pentru monitorizarea situaţiei.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...