Elevi din Todireni, şcoliţi în Spania

0

14 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, de la Liceul Tehnologic Todireni, având specializarea Confecționer produse textile, însoțiți de profesorii Roxana Daniela Aniței şi Delia Larisa Apetrei, au participat la stagii de pregătire practică în Granada – Spania, în cadrul proiectului „Euro mobilitate și învățare în formarea vocațională”, Programul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

Stagiile de pregătire practică a elevilor au fost facilitate de Mep Europrojects Granada. În cadrul acestora, elevii au desfășurat activități practice la sediul partenerilor Hita y Arcos și Penela e Hijos. Stagiile de pregătire practică din străinătate au rolul de a oferi elevilor lipsiți de posibilități șansa de a realiza o pregătire practică atractivă, la standarde înalte, în cadrul unor firme din domeniul textil care lucrează cu utilaje și tehnologii moderne.

Pe parcursul celor 18 zile, elevii au dobândit abilități practice, cunoștințe, aptitudini și atitudini specifice domeniului. În acelaşi timp, elevii și-au completat bagajul cultural prin cunoașterea culturii și istoriei Andaluziei, a oraşelor Cordoba, Sevilla, Malaga, Gibraltar sau Granada. La finalul stagiului, au fost eliberate certificate de participare la mobilitate şi documente de mobilitate Europass, din care rezultă competenţele dobândite.

Potrivit conducerii liceului, elevii au fost implicaţi în activităţi care au condus la o formare profesională de calitate. “Acest fapt va determina creşterea motivaţiei altor cadre didactice și liceeni de a participa la formare profesională și implicare în mobilități VET. Participarea la acest proiect determină dezvoltarea cooperării între şcoală, agenţi economici şi comunitatea locală şi deschide noi căi de formare profesională tinerilor, conform nevoilor identificate”, a mai transmis conducerea liceului.

+0 -0
se încarcă...