Regal folcloric la Festivalul „Floare Albastră” (video)

0
bdr

Cea de a doua zi a Festivalului „Floare Albastră”, organizat de Primăria şi Consiliul Local Mihai Eminescu a înregistrat participarea a aproximativ 3000 de botoşăneni de toate vârstele. Manifestarea a debutat cu o scurtă slujbă religioasă, urmată de premierea a 11 cupluri care au ajuns bucuria să sărbătorească jumătate de secol de la căsătorie. Cuplurile de aur au fost felicitate şi premiate de primarul Aneta Gireadă.

A urmat un regal folcloric în debutul căruia au evoluat membrii Ansamblului „Constantin Arvinte” din Iaşi. Evoluţia orchestrei, a soliştilor şi a dansatorilor a fost apreciată de publicul numeros prezent la festival. Printre soliştii care au evoluat pe scenă s-a aflat şi Simona Mazăre, componentă a trupei Fetele de la Botoşani, acum angajată a ansamblului profesionist ieşean.

Alături de ansamblul care a concertat pentru prima dată la Botoşani a evoluat şi îndrăgitul artist Dan Doboş, directorul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”.

După o scurtă pauză, spectatorii s-au reîntâlnit cu fiica satului, îndrăgita artistă Daniela Condurache. Ea a prezentat un buchet de cântece, unele în premieră şi a reuşit să ajungă la sufletele celor prezenţi cu versuri despre locul natal Ipoteşti, despre mamă, dar şi cu cântecul protest la adresa celor care taie pădurile.

De peste Prut a venit pentru a patra oară la Ipoteşti solistul Ion Paladi. Renumitul interpret şi-a deschis programul cu cântecul de suflet „Dorul Basarabiei” ale căror versuri au fost scrise de renumitul folclorist botoşănean Mariana Honceru, Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani. Ion Paladi a coborât la un moment dat de pe scenă şi a cântat în mijlocul celor care s-au prins într-o mare horă. „Bine-i şade mesei mele”, „Frunză verde şi-un chiperi” au fost completate cu un straşnic dans, dar şi cu chiuituri pe măsură din partea spectatorilor.

Momentele umoristice au fost asigurate de Valentina Fătu şi Vasile Muraru, actori ai Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” . Fetele din Ipoteşti, două surori Medeea şi Adelina Gireadă, Nicu Mîţă din Republica Moldova şi Diana Sârbu au încheiat ediţia din acest an a Festivalului „Floare Albastră”.

bdr
bty
bdr
bdr
dav
bdr
bty
bdr
bdr
+0 -0
se încarcă...