Mamă anchetată după naștere

0

Femeia adusă cu jandarmii să nască la Maternitate riscă acum să îşi piardă băieţelul nou-născut. Femeia a fost externată, însă cadrele medicale încă nu au încredere să îi dea micuţul, mai ales că aceasta a fugit şi din Maternitate după ce a nscut. În prezent este în desfăşurare o anchetă socială, femeia suferind şi de o afecţiune psihică.
Cazul a ajuns în atenţia medicilor la finele lunii aprilie, când jandarmii au fost solicitați sâmbătă la amiază pentru a calma o gravidă.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, locuiește în Coţuşca împreună cu concubinul ei, iar la un moment dat i-a venit sorocul să nască. Deși a observat că i s-a rupt apa, femeia era convinsă că nu era încă timpul să nască.

Speriat, concubinul a dus-o pe aceasta la Maternitate cu mașina personală, dar femeia nu a vrut să stea acolo, invocând diverse motive. Cei doi au lăsat mașina la Maternitate și au plecat pe jos la Urgențe, la Spitalul Județean, însă de acolo i s-a spus că trebuie neapărat să meargă la Maternitate, pentru că toate semnele indicau faptul că sarcina era la termen şi femeia trebuia să nască.

Lovindu-se de refuzurile femeii, iubitul acesteia a solicitat între timp o ambulanță să o ducă înapoi la Maternitate, dar femeia a refuzat să urce în autosanitară și a fugit din Urgențe, refugiindu-se în biserica din curtea Spitalului Județean.

Panicat, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu știa ce să mai facă pentru a o convinge pe femeie, astfel că un echipaj de intervenție al Inspectoratului Județean de Jandarmi a mers la Urgențe și jandarmii au convins-o pe femeie să accepte să meargă pe jos înapoi la Maternitate, însoțită de concubin dar și de doi jandarmi, care să se asigure că nu mai fuge iar.

De la Maternitate, femeia a fost dusă cu o ambulanță la Secţia de Psihiatrie petru o evaluare, aceasta refuznd sub orice formă să nască. că femeia refuza sub orice formă să nască, iar de acolo înapoi la Maternitate, unde a rămas internată. Cadrele medicale urmau să încerce pe aceasta să o convingă să nască prin cezariană, având în vedere timpul îndelungat scurs de la momentul când i s-au rupt membranele. La câteva zile după, aceasta a născut sub supravegherea medicilor, un băieţel sănătos. Ulterior, însă, mama a fugit şi din spital, fiind găsită de tatăl copilului într-un magazin din apropierea Maternităţii.

În cele din urmă, aceasta a fost externată, însă bebeluţul a rămas internat în spital, între timp fiind declanşată şi o anchetă a reprezentanţilor de la Protecţia Copilului, care urmează să stabilească dacă femeia este sau nu capabişă să aibă grijă de copil. Din păcate, nici tatăl biologic al micuţului nu îl poate lua acasă, acesta nefiind trecut pe certificatul de naştere, din cauza mamei, care nu a dorit acest lucru.

+0 -0
se încarcă...