spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDe la Botoşani, Tăriceanu cere boicotarea referendumului (foto-video)

De la Botoşani, Tăriceanu cere boicotarea referendumului (foto-video)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut, de la Botoşani, boicotarea referendumului pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Tăriceanu, care se află de luni bune în campanie electorală pentru prezidenţiale, l-a acuzat pe Iohannis că a creat intenţionat „evenimentul”, pentru a putea intra în campanie electorală. „Vreau să vă rog încă ceva. Duminica viitoare vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, dar nu numai. Va avea loc şi referendumul. Îndemnul meu este să boicotăm referendumul, dar din punct de vedere tehnic. Atenţie, când vă duceţi la secţia de votare nu vă duceţi să semnaţi pe foaia de referendum, să vă dea buletinele. Nu semnaţi şi nu luaţi buletinele! Pentru că dacă vă duceţi şi semnaţi se consideră votat, sigur că, în sensul participării la vot… De ce a venit cu referendum preşedintele, pentru ca să ia startul în campania prezidenţială, să fure startul, pentru că altfel el nu ar fi avut ce să caute în această campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European. Avem destul experienţă să înţelegem aceste trucuri şi de aceea vă recomand să boicotăm referendumul, să nu cădem în plasa pe care încearcă să ne-o întindă Iohannis”, a declarat Tăriceanu.

Declaraţiile acestuia vin în contextul în care el îşi negociază candidatura la prezidenţiale cu PSD de aproape un an, iar adunarea electorală de sâmbătă a fost una mai mult pentru prezidenţiale, decât una pentru europarlamentare. De cum a ajuns în dreptul Pietonalului Unirii, adepţii lui au fost puşi să scandeze continuu „Tăriceanu preşedinte! / Tăriceanu preşedinte!”. Acest refren s-a auzit de câteva ori şi în sala cinematografului „Unirea”, unde au fost adunaţi aproape 500 de susţinători ALDE, printre aceştia şi reprezentanţi de la celelalte filiale din Moldova, de ziceai că eşti la un congres al fostului PCR.
Despre candidaţii la europarlamentare s-a amintit în fugă, dar e explicabil acest lucru, din moment ce niciunul dintre cei de pe locuri eligibile nu erau în sală, nici chiar Renate Weber, originară din Botoşani. Trebuie spus că, potrivit Lilianei Mincă, în sală erau membrii de partid care urmează să fie observatori în cele 425 de secţii de vot.

Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie, au fost primiţi cu pâine şi cu sare de un grup folcloric şi de cântăreaţa de muzică populară, Brânduşa Covalciuc.

Vizita lui Tăriceanu a fost ţinută secretă până cu 24 de ore înainte, pentru ca opozanţii să nu se poată organiza şi să-l aştepte cu contramanifestaţii. În schimb, vremea i-a jucat o festă, ploile torenţiale anulându-i periplu electoral la Cornişa, chiar şi cel de pe Pietonalul „Unirii” şi Parcul „Mihai Eminescu”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...