marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BT7 milioane euro, Investiții concrete în localitatea Manoleasa din județul Botoșani prin...

7 milioane euro, Investiții concrete în localitatea Manoleasa din județul Botoșani prin fonduri de la guvernul PSD

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici a anunțat că în această săptămână, Organizația Județeană va prezenta botoșănenilor toate investițiile concrete care s-au finalizat și sunt în lucru în localitățile din Botoșani pentru a pune capăt dezinformărilor și manipulărilor venite din partea PNL și a celor care susțin că nu s-au alocat resurse financiare pentru reabilitarea și modernizarea obiectivelor de interes local.

În comuna Manoleasa, Guvernul a alocat în ultimii 3 ani, 7 milioane de euro pentru refacerea și dotarea cu mobilier nou a celor 5 școli și 3 grădinițe din comună, s-a asfaltat drumul național DN 24 C, Manoleasa-Rădăuți Prut pe o lungime de 36 km și au început lucrările de modernizare a drumului județean DJ 294C, Manoleasa-Zahoreni-Borolea. În același timp a început refacerea sistemelor de irigații din această zonă, prin alocarea de investiții în echipamentele stațiilor de pompare, a decolmatării canalelor de aducțiune și refacerea instalațiilor de irigat pentru amenajările Movileni-Havârna: 804 ha, Horia-Liveni-Havârna: 896 ha, Ripiceni-Stânca: 3.600 ha. Așadar, botoșănenii pot să constate că PSD își respectă angajamentele și Guvernul social-democrat este interesat să dezvolte județul Botoșani și să aducă investiții în Moldova”, a declarat Doina Federovici.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2019 comuna Manoleasa a primit fonduri, de la Guvernul PSD, în valoare de 2,5 milioane pentru reabilitarea completă a clădirilor, amenajarea de grupuri sanitare în interior și dotarea cu mobilier și material didactic nou, sistem de supraveghere video pentru toate unitățile de învățământ din localitate, respectiv pentru școlile din: Manoleasa, 2 corpuri de clădire, Sadoveni, Liveni, Flondora și Zahoreni. Totodată au fost refăcute grădinițele din Manoleasa, Liveni și Zahoreni.

De asemenea, prin fonduri de la Guvern în valoare de 2 milioane de euro, drumul DN 24 C Manoleasa-Rădăuți Prut a fost asfaltat.

În același timp, au început lucrările de modernizare a drumului DJ 294C, Manoleasa-Zahoreni-Borolea printr-o investiție de 2,5 milioane de euro, fondurile fiind alocate de Consiliul Județean Botoșani.

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, când a început să fie pompată apă la culturile fermierilor botoșăneni în urma investițiilor realizate de Guvern. În urma modernizărilor realizate la echipamentele stațiilor de pompare și a decolmatării canalelor de aducțiune, agricultorii din Botoșani organizați în asociații de udători beneficiază de apă gratuită pentru irigații.

Cu toate că liberalii își doreau să lăsăm județul subdezvoltat, așa cum l-am preluat de la ei acum trei ani, cu PSD la guvernare, Botoșani începe să se dezvolte. În fiecare comună avem investiții pentru botoșăneni în desfășurare. Într-adevăr mai sunt multe de făcut, anumite proiecte au avut întârzieri, însă ne ținem de promisiuni și ne ocupăm să se deruleze lucrările pentru drumuri, școli, unități sanitare, apă și canalizare în fiecare localitate, indiferent de culoarea politică a primarului. Așa cum domnul primar Aroșculesei de la Manoleasa, care a preluat de la PNL o comună fără niciun proiect concret, fără drumuri asfaltate, școli în paragină și canale de irigații colmatate și a reușit după 3 ani să refacă și să doteze toate școlile și grădinițele, să asfalteze drumurile locale și să refacă sistemele de irigații, așa vom duce și noi la capăt fiecare investiție din județ”, a completat președintele PSD Botoșani.

COMUNICAT DE PRESĂ LA COMANDA PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT CMF 41190008

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...