spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTCandidatul Pro România Iurie Leancă susţine construcţia Autostrăzii Unirii

Candidatul Pro România Iurie Leancă susţine construcţia Autostrăzii Unirii

Iurie Leancă, candidatul partidului Pro România din Republica Moldova pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, pledează pentru „uniune prin infrastructură”. Conform politicianului, construcția Autostrăzii UNIRII Târgu Mureş-Iași-Ungheni, reconstrucția podurilor peste Prut și interconectarea energetică vor fi prioritățile sale principale dacă va accede în Parlamentul European.

„O autostradă care să lege Târgu Mureș de Ungheni, și ulterior de Chișinău, ar însemna un pas uriaș pentru crearea unei infrastructuri comune. Este exact logica de care eu și domnul Victor Ponta ne-am condus când fiind prim-miniștri am realizat un șir de proiecte în folosul cetățenilor din Republica Moldova. Împreună în 2014 am realizat primul proiect comun de anvergură: construcția  gazoductului Iași-Ungheni, și tot împreună vom pune umărul la dezvoltarea a câtor mai multe proiecte, astfel încât să continuăm unirea și prin interconectarea infrastructurii celor două maluri de Prut”, a declarat Iurie Leancă.

Iurie Leancă se află pe poziția a patra pe listele Pro România, alături de Victor Ponta, comisarul european Corina Crețu și fostul premier Mihai Tudose. În prezent, el ocupă funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană în Guvernul de la Chişinău.

„Faptul că sunt candidat pentru alegerile europene este o șansă și o platformă pentru a pleda cauza Republicii Moldova la un alt nivel. Faptul că cineva de la Chișinău va ajunge în Parlamentul European, oferă niște oportunități fără precedent de a prezenta problemele și provocările cu care se confruntă Republica Moldova de pe altă poziție. Este o șansă unică ca împreună cu colegii ProRomânia să pledăm pentru antrenarea Republicii Moldova pe traiectoria română”, a concluzionat Iurie Leancă.

Actualmente, candidatul Pro România desfășoară o campanie electorală activă atât în România, cât și în Republica Moldova, îndemnând cetățenii români de pe ambele maluri de Prut să susţină echipa condusă de Victor Ponta.

„Fie că sunt la Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Galați sau la Chișinău, Cimișlia, Ialoveni, Cahul le transmit oamenilor același mesaj: aceste alegeri sunt pentru viitorul nostru comun în Europa și întregirea neamului. Sper din tot sufletul ca și cetățenii din RM să se bucure într-o bună zi de libertatea de mişcare şi de piaţa muncii a Uniunii Europene. De alegerile din 26 mai depinde componenţa Parlamentului European şi viitorul politicilor care vizează această zonă a Europei, respectiv România şi Moldova”, a punctat candidatul din partea Pro România.

 

– S. NEAGU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...