Urban Serv solicită avizul aleşilor locali pentru prelungirea liniei de creditare

0

Societatea Urban Serv are nevoie de undă verde din partea consilierilor municipali pentru prelungirea valabilităţii liniei de creditare contractată cu Banca Transilvania. În acest sens, în şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal, programată pentru mâine, începând cu ora 10.00, consilierii vor dezbate proiectul privind acordarea unui mandat special consilierilor PSD Vasile Chiru şi Ioan Brânzei, reprezentanţii CL în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Urban Serv, pentru a vota prelungirea valabilităţii liniei de creditare pentru încă 12 luni.

Potrivit conducerii societăţii, încă de la înfiinţare, din anul 1998, unitatea are angajată o linie de creditare de 350.000 de lei, care în 2016 a ajuns la 2.500.000 lei, valabilă până la 14 iunie 2020.

Prelungirea valabilităţii liniei de creditare este motivată de faptul că încasarea contravalorii serviciilor executate nu este constantă, ci fluctuantă, cu termenele legale de plată de până la 45 de zile în care societatea nu dispune în mod curent de resurse financiare suficiente pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii de producţie, precum şi plata datoriilor la bugetul de stat, local şi furnizori la termenele scadente. „Prelungirea liniei de creditare ne asigură cash flow-ul pentru prestarea serviciilor aferente pe zona IV, motivat de faptul că facturarea şi încasarea contravalorii serviciilor executate se face trimestrial, conform prevederilor contractuale. Linia de creditare este utilizată anual până la 55%”, se arată în adresa înaintată Consiliului Municipal.

+0 -0
se încarcă...